Hoe hard we samen ook veranderen, wij Belgen weten wat goed is. Bij Aoste weten we dat ook. Sinds 1979 werken wij met heel veel passie om jullie het beste te serveren. Of je nu kiest voor vlees, vegetarisch of veganistisch, … genieten zal je! Handbalteam Don Bosco Gent is dankbaar om Aosta als partner aan boord te hebben!

Inschrijvingsformulieren welpentornooi en tornooi Artevelde Cup

Dames blijven winnen

Even de situatie schetsen vóór de match: Don Bosco voerde het klassement in tweede nationale aan met het maximum van de punten (24), gevolgd door DHC Meeuwen met 18 punten, maar zij hadden één wedstrijd minder gespeeld. Ook Eupen telde 18 punten.
De tegenstander van vandaag, Renaiss’Ans Montegnée, stond op de zesde plaats met 10 punten. Op papier een haalbare kaart.
Het was aan coach Jo Smet om de ploeg met beide voetjes op de grond te houden en iedereen voor de wedstrijd scherp te krijgen om er volop voor te gaan. Iedereen wil immers de scalp van de competitieleider.
Ook deze keer lukte hem dat: van bij de start werd er langs beide kanten stevig verdedigd. Enkel in de afwerking verliep het in het wedstrijdbegin wat stroef voor onze dames en kon de thuisploeg twee punten uitlopen: 2-0 in de zesde minuut. Nadat het vizier wat was bijgesteld kon Don Bosco een reeks van 5 doelpunten maken: drie van Janne, een strafworp van Amber en eentje van Lien. 2-5 in de elfde minuut.
In de laatste 15 minuten van de eerste helft slaagden onze meisjes zelfs een reeks van zeven doelpunten te maken zonder één tegendoelpunt te slikken. Terug Janne met drie treffers, Julie met twee raketten, evenveel als onze kapitein Josefien. Ruststand 5-12.
Don Bosco startte de tweede helft met een iets andere opstelling en tegen een meer gedreven Montegnée. Resultaat: de riante voorsprong smolt weg als een ijsklontje in een warme chocomelk. Na tien minuten had de thuisploeg de achterstand zo goed als weggewerkt: 15-16! De spanning was te snijden.
Tot overmaat van ramp kreeg Joske, en daar was zelfs de hele entourage van de thuisploeg het over eens, onterecht een derde maal een tweeminutenstraf en mocht ze het terrein verlaten. Met enkele tactische aanpassingen en een gezonde vechtlust konden de leiders in de stand het laken terug naar zich toetrekken. Onze dames bleken ook iets stressbestendiger te zijn. Ook qua conditie moest Renaiss’Ans Montegnée haar meerdere erkennen.In de laatste 15 minuten scoorden de dames van Don Bosco nog elf(!) keer. De tegenstander slechts viermaal. Eindstand 19-27.
Speelden voor Don Bosco: Lotte Verbelen (doel), Smet Emilie (ook doel), Julie Fonteyn (6), Janne Lodewyckx (9), Josefien Maes (4), Van De Walle Lien (2), Lisa Van Laecke, Amber Major (6), Linse Mattens, Lanya Van Tieghem, Eline De Smet, Anke Van Den Heede.
Coach: Jo Smet