Overtuigende zege van de Heren tegen HC Visé BM in play-downs.

Een topdagje handbal gisteren in de Hekers. Verschillende wedstrijden waren gepland en voor het eerst sedert lang speelden onze heren en dames 1ste teams samen thuis.

Reden te meer voor de club om hier onze nieuwjaarsreceptie aan te koppelen en de sponsors uit te nodigen voor een hapje en een drankje. Zowel tribune als VIP zaal waren goed gevuld, en de dames 2de nationale begonnen gretig aan hun 2de seizoenshelft door op een simpele manier en met goed handbal de meisjes van Union Beynoise te verslaan met een droge 33-17.

In hun reeks blijven ze hierdoor nog steeds ongeslagen op de leidersplaats staan.

Bij aanvang van de heren wedstrijd maakten we met plezier ook plaats voor een klein ‘officieel’ momentje en kon de club een mooie cheque van 1115 euro overhandigen aan ‘Make-a-Wish’ Vlaanderen. In december werd dit bedrag bijeen gesponsord door mee te lopen aan de Warmathon in Gent. Bravo aan de spelers, ouders en sympathisanten die dit mogelijk maakten!

 

En toen mochten onze heren opdraven voor hun eerste wedstrijd in de playdowns van eerste nationale. Belangrijke wedstrijd want – het moge duidelijk zijn – het doel is en blijft ons in 1ste te handhaven. In een competitie waar alle ploegen aan elkaar gewaagd zijn is het dus noodzakelijk om thuis punten te rapen!

De tribunes waren goed gevuld, en op het veld noteerden we een aantal spelers die terugkeerden uit blessure (Wannes en Gustave) of buitenlandse studies (Lode)

Van bij aanvang begon DBG gretig en geconcentreerd aan de wedstrijd, en het waren Tim VC en Thomas Braeckman die beide het scoren voor hun namen. Ook de bezoekers lieten zich niet onbetuigd en na 12 minuten was de stand 5-5. Dan begon Gent een klein kloofje te slaan, mede door sterk verdedigen en een secure Kasper als sluitstuk. Die bracht met een rechtstreeks worp in de 17de minuut de stand op 9-6.

Toen Gust in de 18de minuut een rode kaart kreeg bleef de thuisploeg beheerst en verstandig spelen en kon verder uitlopen. De snelle Wannes lag hier met zijn eerste 2 doelpunten van het seizoen aan de basis van een klein kloofje dat bij de rust op het bord stond: 14-8.

Ook in de tweede helft kwamen de jongens van coach Seryo geconcentreerd aan de start, en ook al verkleinde Visé de kloof na 5′ tot op 4 punten, dichterbij zouden ze niet meer komen. Don Bosco kon verder doordrukken en aanvallend waren Tim, Thomas en Wannes moeilijk te stoppen. Vooral Thomas Braeckman verdeelde het spel goed, en kon ook enkele mooie en goed getimede doelpunten maken. Ook Lode maakte een gesmaakte rentree en kon op de rechterflank regelmatig voor gevaar zorgen!

Stand na 40′ 18-12; 50′ 23-18. Toen brak de veer bij Visé helemaal en kon DBG nog verder uitlopen tot een 31-22 eindstand.

Proficiat heren! En nu volle concentratie voor de belangrijke confrontatie thuis tegen Sasja HC.

Speelden voor DBG:

Van Cauwenberghe Tim (8), Dedain Wannes (6), Vertongen Lode (3), Braeckman Yarne (1), Sovet Gérard, Braeckman Thomas (9), Brichart Cameron (3), De Brucker Brent (k), Verbelen Kasper (1; k), Soetaert Sander, Lorré Gustave, Vandeveire Joris, Vandewalle Tim

Coaching

Kroyan Seyran, Smet Stephanie

Tafel:

Hilde Van Bastelaere

 

 

Previous Article
Next Article

Komende evenementen

  • JM12 - Training 6 juni 2023 om 17:30 – 19:00 Hekers
  • J16 - Training 9 juni 2023 om 17:30 – 19:00 Don Bosco 1 - Grotesteenweg-Noord 113, 9052 Zwijnaarde, Belgium
  • JM10 - Training 10 juni 2023 om 10:30 – 12:00 DBZ