Heren gaan thuis onderuit tegen Sasja HC

Zaterdag stond thuis de playdown wedstrijd tegen Sasja HC gepland. Zoals elke PD wedstrijd super belangrijk, maar thuis punten halen is toch eigenlijk een must, dus onze jongens wisten wat te doen.
En het moet gezegd, DBG ging gretig en gedreven van start, zowel aanvallend als verdedigend. Sasja speelde een hoge verdediging en hier konden de geel-zwarten, oa door een goed meespelende Cameron regelmatig van profiteren. Tim en Gustave waren aanvallend de afwerkers van dienst en oog Gerard kon voor de pauze een paar mooie ballen vanop hoek tegen de netten jagen. Bij de Antwerpenaren was het vooral Elliot Van opstal die in de eerste helft bij momenten ongrijpbaar was voor DBG.
Verdedigend speelde Sasja op het scherp van de snee (soms er wat over), wat resulteerde in een aantal 2’ fouten, maar ook bij ons vlogen Yarne en Gust van het veld. Sasja bleek in ondertal iets efficiënter dan DBG wat belette dat de thuisploeg verder kon uitlopen. Zo hielden beide ploegen elkaar in evenwicht tot de pauze, met een 16-15 score tot gevolg.
Na de pauze een gans ander beeld: de bezoekers begonnen met een 6-0 verdediging waar onze jongens het een stuk moeilijk mee hadden. Onze achterlijn kwam moeilijk tot scoren en de twijfel sloop daardoor in het kopje. DBG creëerde te weinig gevaar en ook verdedigend werd er een stuk slapper geacteerd.
De bezoekers brachten ook handbalzwaargewicht en trainer/speler Kevin Jacobs in stelling, en die kon zijn ervaring doen gelden en voor Sasja het spel verdelen om op een volwassen manier de voorsprong stelselmatig uit te bouwen. De eindstand geeft niet het ganse verhaal weer, en is gezien het wedstrijdbeeld overdreven, want tot 10’ voor tijd waren er slechts 2 doelpunten verschil en was de stand 22-24. Maar dan brak de veer bij DBG en kon Sasja een 0-7 tussensprint plaatsen.
Eindstand 25-33. We onthouden vooral een wedstrijd met 2 gezichten: voor de pauze gretig en goed handbal gezien, na de pauze te veel twijfel… Coach Seyran zal wat mentaal oplapwerk hebben, maar er zijn nog 10 wedstrijden te gaan, en de goede punten beloven toch nog mooie vooruitzichten!
Speelden voor DBG:
Van Cauwenberghe Tim (4); Dedain Wannes (3), Sovet gerard (4); Braeckman Thomas (2); Brichart Cameron (4); Yorgov Vladislav (2); Lorré Gustave (6)
Coaching: Kroyan Seryan
Previous Article
Next Article

Komende evenementen

  • J16 - Training 27 maart 2023 om 18:00 – 20:00 Don Bosco 1 - Grotesteenweg-Noord 113, 9052 Zwijnaarde, Belgium
  • D1, D2 - Training 27 maart 2023 om 19:00 – 21:00 Hekers 1 - Ter Linden 29, 9052 Zwijnaarde, Belgium
  • Liga, J18 - Training 27 maart 2023 om 20:00 – 22:00 Don Bosco 1 - Grotesteenweg-Noord 113, 9052 Zwijnaarde, Belgium