Heren laten 1ste steek vallen in Hekers

Na 2 thuiszeges in de competitie waren de verwachtingen ook hoog gespannen voor de wedstrijd zaterdag tegen Sasja HC. Sasja – dat vorig seizoen degradeerde uit de Bene-league – miste zijn seizoensstart redelijk met nederlagen tegen Merksem, Visé en Houthalen. Het was dus een te duchten tegenstander die zeker uit was op een goede match en overwinning.
Van bij het begin van de match was het duidelijk dat afwerking en balverlies een cruciale rol gingen spelen in het gevecht voor de dagzege. Gust, Thomas en Tim openden de score voor de thuisploeg en voor de Antwerpenaren was vooral Kostic bij aanvang goed bij shot.
Gent had het lastig met de hoog verdedigende bezoekers en verloor regelmatig de bal. Bij 1 vd daaropvolgende tegenaanvallen mocht Tim van geluk spreken dat hij slechts met 2’ wegkwam voor een fout op een doorgebroken speler. De score ging slechts geleidelijk aan de hoogte in, door zwak afwerken van DBG, en ook door een sterk keepende Kasper die Sasja regelmatig een quasi gemaakte goal ontfrutselde met een uitstekende redding. 5-5 na 16’, 9-9 was de stand na 24’. De bezoekers konden uitlopen naar een 9-11 stand, maar met nog 3minuten te gaan en door toedoen van oa 2mooie acties van Cameron was alles te herdoen aan de pauze, 12-12 was de stand. Aanvallend moest er zeker uit een ander vaatje getapt worden, met meer beweging, en druk naar de goal om tot een overwinning te komen.
De tweede helft gaf eenzelfde beeld. De score ging over en weer; en toen ook Sander zijn duivels ontbond kon DBG een 2tal doelpunten uitlopen met en 17-15 stand na 8’. Maar Sasja gaf zich niet gewonnen, en ondanks sterke Kasper en een beter verdedigend DBG werd er door snel en lang de bal rond te spelen geduldig gezocht naar het gaatje en kwam de stand weer gelijk tot 21-21 met nog 10’ te gaan. DBG probeerde het aanvallend nu een aantal maal met de ‘lege goal’ formule, maar in tegenstelling tot vorige week werd er te veel gemist, en leden we te veel balverlies zodat we ook enkele makkelijke goals weggaven aan de tegenpartij.
22-24 na 25’, en in een ultieme eindspurt maakten Thomas en Sander het nog razend spannend met een 24-25stand en nog 20sec spelen tot gevolg. To van Seyran, om de laatste aanvalsactie nog eens te doorlopen. Opnieuw met een lege goal, want Cameron had in de laatste minuut nog een 2’ tijdstraf opgelopen. Een alles of niets aanval dus, die jammer genoeg uitdraaide op balverlies en nog een ultieme goal voor Sasja dat dus zo met een 24-26 een gevleide overwinning uit de brand sleepte. Gezien het spelbeeld was gelijkstand immers billijker geweest. (persoonlijke visie van de verslaggever -))).
In ieder geval de wedstrijd leerde ons dat we ook van deze ploeg niets te vrezen hebben, en dat we in de terugwedstrijd met een open vizier zeker evenveel kans op een overwinning hebben. Focussen nu op de bekerwedstrijd van donderdag 10oktober in en tegen El. Lebbeke. Aanvang om 20u30, supporters op post!!
Speelden voor DBG:
Van Cauwenberghe Tim (7), Penders Arno, Braeckman Yarne (1), Sovet Gérard (1), Braeckman Thomas (5), Brichart Cameron (3), Huysentruyt Dennis, Verbelen Kasper (k), Soetaert Sander (6), Lorré Gustave (1), Martens Thomas, Vertongen Bartel, Van De Walle Tim, Vandeveire Joris (k), De Brucker Brent (k)
Coaching:
Krojan Seyran, Beeckman Peter, Lela-Tow Abalo
Previous Article
Next Article

Komende evenementen

  • J16 - Training 27 maart 2023 om 18:00 – 20:00 Don Bosco 1 - Grotesteenweg-Noord 113, 9052 Zwijnaarde, Belgium
  • D1, D2 - Training 27 maart 2023 om 19:00 – 21:00 Hekers 1 - Ter Linden 29, 9052 Zwijnaarde, Belgium
  • Liga, J18 - Training 27 maart 2023 om 20:00 – 22:00 Don Bosco 1 - Grotesteenweg-Noord 113, 9052 Zwijnaarde, Belgium