Inschrijvingsformulieren welpentornooi en tornooi Artevelde Cup

Dames verslaan Atomix

Dames verslaan Atomix in Haacht

Geen bezoekje aan de brouwerij van Primus bracht ons naar Haacht. Wel de uitwedstrijd tegen Atomix met de vraag: “Kunnen onze dames het maximum van de punten behouden?”.
Over de eerste twintig minuten van de wedstrijd kunnen we kort zijn: beide ploegen blonken uit in het missen van (open) kansen en slordige passes met balverlies tot gevolg. Enkel de
doelvrouwen acteerden op niveau. Eén voordeel: de wedstrijd bleef spannend met een 6-5 tussenstand.

Tijd voor de coach om een time out aan te vragen. De aanwijzingen van Jo hadden duidelijk effect: met beter handbal zetten onze dames een tussensprintje van vijf doelpunten in: 6-10.
Het vier-puntenkloofje werd behouden en we konden, hoopvol, gaan rusten met 8-12 op het scorebord.

Na de rust behielden de Don Bosco dames een behoorlijk niveau en bouwden hun voorsprong stelselmatig uit: 9-16 in de negende minuut. De motor van onze geelhemden begon toen echter te sputteren. De thuisploeg profiteerde en kwam, halfweg de tweede helft, zowaar terug tot op drie punten: 14-17. Conditioneel bleken de DBG-sters toch sterker, want in een laatste sterke 15 minuten werd de maat genomen van Atomix: 14-24 in de 24 ste minuut! Match gespeeld. Vooral Janne ontbond in het matcheinde haar duivels.

Tevreden met het resultaat keerden we met een 17-28 eindstand terug naar Zwijnaarde. Opmerkelijk: geen uitbundige overwinningstaferelen. Zelfs met dit resultaat waren enkele
speelsters niet 100% tevreden van hun persoonlijke prestatie. Wat ons positief mag stemmen voor de toekomst!

Speelden voor Don Bosco: Lotte Verbelen (doel), Lanya Van Tieghem 1, Lisa Van Laecke 2, Amber Major 2, Josefien Maes 3, Julie Fonteyn 1, Sofie De Rycke, Alieke De Fauw 4, Helena
Bael, Linse Mattens, Janne Lodewyckx 7, Lien Van De Walle 8, Emelie Smet (revaliderend)

Coach: Jo Smet
Kiné: Stephanie Smet