Hoe hard we samen ook veranderen, wij Belgen weten wat goed is. Bij Aoste weten we dat ook. Sinds 1979 werken wij met heel veel passie om jullie het beste te serveren. Of je nu kiest voor vlees, vegetarisch of veganistisch, … genieten zal je! Handbalteam Don Bosco Gent is dankbaar om Aosta als partner aan boord te hebben!

Inschrijvingsformulieren welpentornooi en tornooi Artevelde Cup

Dames thrilleren in Sprimont

Na pas drie speeldagen ver in de competitie konden we al van een topper spreken. Want de twee opponenten behoorden tot het clubje van ploegen met het maximum van de punten. Met dit gegeven vertrokken de dames van Don Bosco naar Sprimont.
Een verre verplaatsing werkt meestal niet zo productief om een match te beginnen. Dit bleek ook nu: Sprimont schoot het felst uit de startblokken naar en 2-0 voorsprong. Het beloofde zeker geen “walk in the park” te worden! Tot de 15de minuut bleef de wedstrijd gelijk opgaan (9-9). De thuisploeg, met een vlot scorende Delphine Dehousse (11 doelpunten tijdens de hele wedstrijd!), en een prima Marine Piccoli in doel, plaatste in de volgende 5 minuten een tussensprintje met als gevolg een vierpuntenkloof: 13-9 na 20 min wedstrijd. Geen paniek echter bij onze dames. Betere passing, zorgvuldigere afwerking en een secure Lotte als sluitstuk, zorgden ervoor dat de achterstand werd weggewerkt. Meer nog: onze meisjes mochten gaan rusten met een bonus van 2 punten.
Het begin van de tweede helft zag er rooskleurig uit: 14-16 en Sprimont, door een tijdstraf op het einde van de eerste helft, twee minuten met één speelster minder. Een open kans voor Don Bosco om verder uit te lopen hoor ik u denken… De actrices hadden echter besloten er een spannend kijkstuk van te maken. De jonge en snel spelende thuisploeg startte furieus: in de eerste 10 minuten scoorden onze meisjes 1(!) maal, de tegenstandsters 5(!) maal (19-18). In de 21ste minuut speelde de thuisploeg zelfs een driepuntenkloof bij elkaar.
Soms kan kijken naar sport iets minder gezond zijn voor hartlijders. Dit was zo’n match! De bezoekende supporters, enkel numeriek in de minderheid, schreeuwden onze meisjes terug in de wedstrijd. Het was Janne met een “3 op een rij” die haar ploeg langszij bracht (22-22) met nog 6 minuten op de klok. Vier minuten later: 24-24! In een tumultueus slot scoorde onze kapitein Josefien (zeg maar Joske) de winning goal… of toch niet? Coach Jo vroeg nog een laatste time out met nog 10 seconden op de klok. In eerste instantie werd dit niet gehoord door de nochtans voortreffelijk fluitende Roemeense scheidsrechters.
Discussies, protest, onbegrip van de thuisaanhang,… mochten niet baten, in de laatste 10 seconden werd niet meer gescoord. Met een 24-25 eindstand kon een feestje ingezet worden dat waarschijnlijk duurde tot de terugkomst in Hekers of… nog langer. Want ondanks een sterk en knap spelend Sprimont behielden onze meisjes het maximum van de punten en werden zo (even?) alleen leider.