Inschrijvingsformulieren welpentornooi en tornooi Artevelde Cup

Dames tweede nationale: Sprookje blijft duren: Don Bosco behoudt het maximum van de punten!

HC DB Gent – DHC Meeuwen: 19-15
Voor de tweede keer in drie dagen mocht Don Bosco aantreden tegen een Limburgse ploeg. Dit keer als gastvrouw voor de dames uit Meeuwen, de ploeg met het minste aantal tegendoelpunten van de reeks! Veel goals zouden er dus waarschijnlijk niet gemaakt worden.
Onze dames mochten deze wedstrijd dus zeker niet onderschatten. Bij het begin van de wedstrijd gaven beide ploegen elkaar geen duimbreed toe. De bezoekende ploeg kwam daarbij tweemaal op voorsprong (3-4 in de zesde minuut). Tijd voor een tussensprintje: Josefien Maes met drie treffers op rij, aangevuld met eentje van Lisa Van Laecke bezorgden de thuisploeg een kloofje: 7-4 op het scorebord na 10 min.
Onze kapitein werd hierna “beloond” met een persoonlijke mandekking. Dat Meeuwen nog niet mocht worden afgeschreven bleek uit de laatste 20 min van de eerste periode: de thuisploeg liep niet verder uit en de bezoekers bleven aanklampen. Vooral verdedigend waren beide ploegen elkaars gelijke.
Don Bosco mocht de tweede helft aanvatten met een bonus van vier punten (12-8). Zoals vorige matchen kwamen nu ook de bezoekers sterker uit de kleedkamer en legden terug het vuur aan de schenen van de thuisploeg met drie goals na elkaar (12-11 in de vierde minuut). De geelhemden vonden echter hun pedalen snel terug en lukten eenzelfde prestatie (15-11 in minuut 10).
In de 21 ste minuut bereikten onze meisjes hun grootste voorsprong: 17-12! Match gespeeld? Niets daarvan! De Limburgers gaven zich niet gewonnen. Was het overwinningsstress? Feit was dat slordigheden in de passing en afwerking en zeker ook door het prima verdedigend werk van de bezoekers, deze laatsten dichterbij konden sluipen tot 17-15 in de 26 ste minuut. Maar een ongewoon doelpunt vanop hoek van Lanya Van Tieghem stopte de remonte van Meeuwen. Amber Major legde de verdiende eindstand vast: 19-15.
Speelden voor Don Bosco: Lotte Verbelen en Emilie Smet (doel), Lanya Van Tieghem 1, Lisa Van Laecke 2, Amber Major 3, Josefien Maes 5, Julie Fonteyn 2, Sofie De Rycke, Alieke De Fauw, Helena Bael, Linse Mattens, Janne Lodewyckx 3, Lien Van De Walle 3, Siwar Ammar, Janne Moreel
Coach: Jo Smet
Kiné: Stephanie Smet
Tafel: Ruben De Troch
Terreinafgevaardigde: Eddy De Biscop