Onze Heren naar de kwartfinales van de Beker van België!

HC Olse Merksem – Don Bosco Gent 28 – 31
Op een regenachtige elf novemberavond druppelden slechts 8 veldspelers en 3 doelwachters van onze herenploeg binnen in de sporthal van Olse Merksem om een verdere deelname aan de bekercompetitie te betwisten. Veel kwetsuren en onbeschikbaarheden waren hiervan de oorzaak. Gelukkig bevolkten veel collega-spelers samen met wat enthousiaste ouders de bezoekerstribune.
De match startte veelbelovend met een 3-5 na 10 minuten waarvan maar liefst 4 goaltjes van kapitein Tim VC. Onze verdediging, met Sander, Gust en Tim centraal, sloot als een bus en de aalvlugge Gerard en Vladi geselden de Merksemse verdediging. Seizoensrevelatie Karel was moeilijk af te stoppen en voelde zich in zijn sas tegen de thuisverdediging. Bij Merksem liep wel de sneldribbelende Zaid rond, waarmee onze verdediging meer dan zijn handen vol had. Maar in doel stonden Joris en Kasper zeer secuur te keepen. Gust legde, naast zijn beresterk verdedigend werk, ook regelmatig de bal in het Merksemse mandje zodat de rust bereikt werd met een bemoedigende 12 -14.
De vraag was of onze jongens, met een zo beperkte bank , fysiek zouden stand houden in de tweede helft. Merksem kwam snel op gelijke hoogte vooral via de dekselse Zaid, maar gelukkig sloeg de scoremachine bij Don Bosco snel weer aan en werd het na 45’ zelfs 20 – 25, mede door het beukwerk van Karel en het wroetwerk van Sander. Vladi ontpopt zich meer en meer als een aardsgevaarlijke en supersnelle hoekspeler en maakte 3 mooie doelpunten. 5 minuten voor tijd was het 25 -31 en lieten onze jongens de teugels wat vieren zodat het nog 28-31 werd op het einde. Al bij al een prachtige overwinning en een bewijs dat onze ploeg, ook in moeilijke omstandigheden, sterk kan presteren onder leiding van hun kapitein Tim die maar liefst 9 keer scoorde.
Don Bosco Gent zit nu bij de laatste acht in de Beker van België. Mooi zo!
Hopelijk kan coach Seyran zaterdag, voor de lastige match in Houthalen, wat spelers recupereren. Ook in de competitie willen we hoger mikken en minstens de play-offs halen !
Speelden voor Don Bosco Gent:
Tim Van Cauwenberghe(9), Yarne Braeckman, Gerard Sovet(3), Karel Heyndrickx(7), Kasper Verbelen(d), Sander Soetaert(4), Gustave Lorré(5), Brent De Brucker(d), Joris Vandeveire(d), Vladislav Yorgov Atanasov(3), August Lapiere.
Coaching:
Seyran Kroyan
Tafelofficial:
Stefaan Danhieux
Previous Article
Next Article

Komende evenementen

  • J16 - Training 27 maart 2023 om 18:00 – 20:00 Don Bosco 1 - Grotesteenweg-Noord 113, 9052 Zwijnaarde, Belgium
  • D1, D2 - Training 27 maart 2023 om 19:00 – 21:00 Hekers 1 - Ter Linden 29, 9052 Zwijnaarde, Belgium
  • Liga, J18 - Training 27 maart 2023 om 20:00 – 22:00 Don Bosco 1 - Grotesteenweg-Noord 113, 9052 Zwijnaarde, Belgium