Inschrijvingsformulieren welpentornooi en tornooi Artevelde Cup

Dames winnen in Overpelt

Dames Don Bosco behouden maximum van de punten
DHC Overpelt – HC DB Gent

Tijdens een verplaatsing naar Overpelt (of liever Pelt?) heb je wel wat tijd om de resultaten van de tegenstander in beschouwing te nemen: enkel verlies tegen het sterke Sprimont en nipt verlies tegen Eupen. Verder enkel klinkende overwinningen met als resultaat: het hoogste aantal gemaakte doelpunten van onze reeks. M.a.w. een te duchten tegenstander!

Met deze wetenschap namen onze dames na het eerste fluitsignaal een blitzstart: van 0-4 naar een maximale voorsprong van 7 doelpunten in de 16 de minuut (2-9). Vooral onze heel sterk spelende kapitein, Josefien Maes, speelde een prima partij! Dit zowel in aanval als in verdediging. Ook de vele reddingen van doelvrouw Lotte Verbelen rechtvaardigden deze
tussenstand.

Het zit jammer genoeg in het DNA van de club om bij een “geruststellende” voorsprong de teugels te vieren: minder geslaagde passes, slechtere afwerking,… De thuisploeg liet de kans niet liggen om dichterbij te sluipen: tussen de 16 de en de 27 ste scoorde Don Bosco 0(!) keer. Overpelt daarentegen kon 4 maal de netten doen trillen (6-9)! De bezoekers begrepen tijdig de boodschap om in de laatste drie minuten van de eerste helft het heft terug in eigen handen te nemen om uiteindelijk met een 7-13 te gaan rusten.

Was het door de peptalk van de thuiscoach tijdens de break of dachten onze dames voor de tweede maal deze match dat de buit binnen was? Overpelt kwam beduidend productiever uit de kleedkamer: 11-13 in de 7 de minuut! De blauwhemden rechtvaardigden in deze periode hun koppositie in gemaakte doelpunten. De met precisie gerichte schoten in de winkelhaken waren onhoudbaar voor onze doelvrouw. Dichter dan 2 doelpunten kwamen de Limburgers echter niet. Een experiment van coach Jo Smet om even met zeven veldspeelsters te spelen verraste de tegenstrevers en lieten onze meisjes toe terug zes
punten uit te lopen (15-21) in de 18 de minuut.

Iedereen kreeg speelminuten. Meer nog… elke veldspeelster kreeg van tafelofficial Johan Van Laecke minstens één doelpunt naast haar naam op het wedstrijdblad. Het wedstrijdeinde was voor Overpelt maar dichter dan een 24-27 eindstand kwam de
thuisploeg niet. Een verdiende overwinning dus voor Don Bosco!

Maandag 11/11 in Hekers om 20u15 terug een waardemeter in tweede nationale met de komst van het sterke DHC Meeuwen, dat met maar 1 verliesmatch (tegen Eupen), ook in de bovenste regionen van de stand te vinden is.
Allen daarheen!

Speelden voor Don Bosco: Lotte Verbelen (doel), Emilie Smet (doel), Lanya Van Tieghem (1),Lisa Van Laecke (1), Amber Major (2), Josefien Maes (7), Julie Fonteyn (2), Sofie Derijcke (1),Alieke De Fauw (2), Helena Bael (1), Linse Mattens (1), Janne Lodewyckx (5), Lien Van De Walle (4)
Coach: Jo Smet