KARAKTEROVERWINNING van onze HERENPLOEG

KARAKTEROVERWINNING van onze HERENPLOEG

Don Bosco Gent – HC. VISÈ 34 – 31

Na de nederlaag in de vooruitgeschoven wedstrijd tegen Olse Merksem hadden onze heren iets recht te zetten. De te individuele prestaties moesten dringend weer plaats maken voor echt ploegspel en de thuismatch tegen het Luikse Visé leek daarvoor geschikt om dat te demonstreren.
De match ging vanaf het begin gelijk op en doelpunten vielen snel aan elke zijde. De verdediging van Gent stond niet echt op punt maar de aanval, met een paar mooie doelpunten van Thomas B, Tim en Liam, stond gelukkig ook op scherp zodat na 20 minuten 11 -10 op ht scorebord verscheen. Sander V zette alle penalty’s feilloos om, en zou dit volhouden over de hele wedstrijd. Teveel foutjes in verdediging verhinderden Don Bosco om verder uit te lopen, maar Dennis (met een paar beauties) en Liam (keihard) hielden ons in koers. Er werd gedraaid met 18-15.

Mede door een paar bommen van Sander V. en het noeste werk van Sander S. In verdediging kon Visé niet dichter komen en bleef de voorsprong schommelen rond de drie goaltjes. Niet echt geruststellend gezien Don Bosco regelmatig bleef stuntelen in verdediging. Een match wordt echter gewonnen door de ploeg die het grootste aantal goals maakt en daar bleek de thuisploeg de betere van Visé. Sander V. en Cameron benutten hun lengte volop en met een 3-0 op het einde werd de overwinning veilig gesteld.

Het ploegspel liep al heel wat vlotter maar verdedigend moeten nog betere afspraken gemaakt of nagekomen worden.
Met deze overwinning blijft Don Bosco Gent zich nestelen in de bovenste helft van de rangschikking en behoudt het alle kansen voor de play-offs in eerste Nationale. Volgende match thuis wordt gespeeld op 8 december, om 20u15 in de Hekers, tegen Estudiantes Tournai. Een te duchten tegenstander waarbij onze jongens zeker veel vocale steun kunnen gebruiken. Brandt de Hel van de Hekers dan nog een keer?

Speelden voor Don Bosco Gent:
Tim Van Cauwenberghe(3), Arno Penders, Wannes Dedain(1), Lode Vertonghen, Thomas Braeckman(5), Mokhtar Gharbi, Cameron Brichart(3), Dennis Huysentruyt(4), Liam Longueville(5), Kasper Verbelen(d), Sander Soetaert(2), Sander Vermeiren(10), Gustave Lorré(1), Yarne Braeckman.

Coaching:
Seyran Kroyan, Stéphanie Smet
Tafelofficial:
Stefaan Danhieux

Previous Article
Next Article

Komende evenementen

  • JM12 - Training 6 juni 2023 om 17:30 – 19:00 Hekers
  • J16 - Training 9 juni 2023 om 17:30 – 19:00 Don Bosco 1 - Grotesteenweg-Noord 113, 9052 Zwijnaarde, Belgium
  • JM10 - Training 10 juni 2023 om 10:30 – 12:00 DBZ