Dames gaan winnen in Brussels

Dames gaan winnen in Brussels
Zondagavondmatch in de hoofdstad tegen een ‘gevaarlijke’ tegenstander’ HC Brussels. In het verleden werden de duels steeds op het scherp van de ‘sportieve’ snee gestreden. Toch haalde Gent hier hun mooiste resultaat ooit met de kampioenenmatch drie seizoenen geleden. Minder supporters deze keer maar toch waren de geelzwarte aanhangers in de meerderheid.
Onze dames hadden er zin in. Met hun beste handbal van dit seizoen grepen ze Brussels meteen bij de keel. Efficiënt in de aanval, strak in de verdediging. In geen tijd was een vijfpuntenvoorsprong bijeen gehandbald. 2-7 na 8′. De thuisploeg was aangeslagen maar kon geleidelijk aan het evenwicht herstellen. De kloof in de score werd kleiner maar kon nooit helemaal worden gedicht. Na een slordige Gentse eindfase werd de rust gehaald met een 12-15 voorsprong. Sara De Smet was met haar 8 doelpunten in de eerste helft de beste afwerker.
Tijdens de eerste minuut van de tweede helft scoorde de, alweer, ijzersterke Siwar Anwar (6) twee keer wat de Gentenaars een comfortabele voorsprong van vijf eenheden opleverde. Brussels gaf zich niet gewonnen en speelde een goede tweede helft. De thuisspeelsters Nicky Houba (4) en Joanna Soussens (8) ontbonden hun duivels en maakten het onze dames aardig lastig. De kloof van minstens drie punten bleef behouden dankzij een vlotscorende Alieke De Fauw (10) die elke Brusselse goal met een Gentse beantwoordde. De eindzege kwam nooit in gevaar maar onze dames moesten wel zeer geconcentreerd blijven spelen. De laatste vijf minuten waren geelzwart gekleurd en de overwinning werd glans gegeven met een mooie uitslag: 24-29. Een moeilijke klip omzeild! Een verdiende zege!
DB Gent: Alieke De Fauw 10, Sara De Smet 8, Siwar Ammar 6, Ellen Missotten 2, Eline De Smet 1, Helena Bael 1, Amber Major 1, Jos Maes, Katrien Van Damme, Sofie De Rijcke, Janne Lodewyckx, Lanya Van Tieghem, Emilie Smet D, Annemare De Vries, Lisa Van Laecke, Anke Van Den Heede
Coaching: Jo Smet, Lotte Verbelen, Stephanie Smet Tafel en verslag: Willem De Smet
De volgende dameswedstrijd is de achtste finale gala match tegen landskampioen St-Truiden zaterdagavond om 19h30 in Hekers. Onze dames hebben niks te verliezen. Bijgevolg kunnen ze bevrijd spelen en voor een verrassing zorgen….
Supporters op post dus! #cmondbg
Previous Article
Next Article

Komende evenementen

  • JM12 - Training 6 juni 2023 om 17:30 – 19:00 Hekers
  • J16 - Training 9 juni 2023 om 17:30 – 19:00 Don Bosco 1 - Grotesteenweg-Noord 113, 9052 Zwijnaarde, Belgium
  • JM10 - Training 10 juni 2023 om 10:30 – 12:00 DBZ