We maken het graag spannend!

Zaterdag 19 september : HC Don Bosco Gent – HC Visé BM : 25 – 24

Met dezelfde elf spelers als in Waasmunster op het wedstrijdblad werd de start van onze eerste thuismatch tegen de gedoodverfde favoriet Visé aangevat. De start van Don Bosco was niet slecht want na 2 minuten stond het 3-0. Visé vocht langzaam terug via Vreven en Mouchette. Bij DonBosco lieten Gustave en Tim, bijgestaan door oude getrouwe Woudie, zich niet onbetuigd zodat na 20 minuten 10-10 op het scorebord prijkte. Tijd voor Thomas om verschroeiend uit te pakken met snelle tegenaanvallen zodat de rust bereikt werd met 14- 11. De peptalk van Koen in de kleedkamer zorgde voor een geconcentreerde start na de appelsientjes. Thomas en Tim scoorden vlot verder, en gecombineerd met een gesloten verdediging en een secuur keepende Kaspar als sluitstuk leidde dit tot een geruststellende voorsprong van 21 – 16, dachten we allen…

Dan was het tijd om wat te knoeien. Teveel stress? Vermoeidheid? Niemand weet het maar we lieten onze Waalse broeders te gemakkelijk weer in de wedstrijd komen en in een mum van tijd stond het 22 – 23 ! Enkele bevliegingen van Mouchette waren hier ook niet vreemd aan. Gelukkig konden Kasper, Gustave, Thomas en Yassine in extremis de buit nog in Zwijnaarde houden na een triller van formaat in de laatste minuut.

Al bij al verdiend gewonnen . Als deze fighting-spirit nog beter gecombineerd word met concentratie en precisie ziet de toekomst er nog mooi uit.

Volgende thuiswedstrijd op 3 oktober om 20u30 in de Hekers. De supporters die er al waren verwachten een massale versterking in geel-zwarte kleuren om er weer eens een hel van de Hekers van te maken!!

Speelden voor Don Bosco:

Joris Vandeveire (d), Tim Van Cauwenberghe(5), Wouter Dhaenens(4), Cameron Brichart(2), Gustave Lorré(4), Thomas Lesage(8), Karel Heyndrickx, Tow-Abalo Lela, Yassine Gharbi(2), Dennis Huysentruyt, Kasper Verbelen(d).

Coaching:

Koen Blondeel, Peter Beeckman, Piet De Rijcke

Tafelofficial:

Stefaan Danhieux

Previous Article
Next Article

Komende evenementen

  • J16 - Training 27 maart 2023 om 18:00 – 20:00 Don Bosco 1 - Grotesteenweg-Noord 113, 9052 Zwijnaarde, Belgium
  • D1, D2 - Training 27 maart 2023 om 19:00 – 21:00 Hekers 1 - Ter Linden 29, 9052 Zwijnaarde, Belgium
  • Liga, J18 - Training 27 maart 2023 om 20:00 – 22:00 Don Bosco 1 - Grotesteenweg-Noord 113, 9052 Zwijnaarde, Belgium