Inschrijvingsformulieren welpentornooi en tornooi Artevelde Cup

U16 is op dreef!

Na een snelle start in september met het behalen van de VHV-A reeks, hebben onze jongens nog niet teveel puntjes gesprokkeld, ondanks het goede spel. Daar kwam vandaag verandering in. Deze U16 ploeg, onder leiding van Tim Van De Walle, is met 17 spelers waarvan 11 eerstejaars een hechte ploeg aan het worden. De vele uren training beginnen zich te vertalen in mooi handbal!

Vandaag stond een thuiswedstrijd in de reguliere competitie tegen Lokeren op het programma. Twaalf spelers tekenen present en twee geblesseerde spelers, Lukas en Matisse, zijn eveneens aanwezig om hun ploeg te steunen, top!  Zoals dat steeds het geval is bij de U16 wordt er gestart met drie strafworpen voor elk team. De eerste helft is Jelle de doelman van dienst. Beide teams scoren hun goals. We starten met een 3-3 score. Iedereen wist vandaag de weg naar het doel te vinden met een aantal mooie acties! Gedurende de eerste helft werd een verschil van 2 doelpunten in het voordeel van Don Bosco aangehouden, met een klein dipje na 15 minuten wedstrijd. In de laatste minuut werd de eindscore met 4 doelpunten verschil bekomen, 20 – 16.

Tijdens de tweede wedstrijd begonnen we met een 2 – 3 achterstand. Nu is Michel onze doelman. Na een 6-tal minuten wedstrijd is de achterstand reeds weggewerkt. In het tweede deel van de wedstrijd werd het eventjes een beetje “slordig”. Hierdoor kwamen we na 15 minuten wedstrijd op een 12 – 15 acherstand. Maar na de team time out van DB Gent werd er weer duidelijk beter gehandbald en kwam het zelfvertrouwen snel terug. Vandaag hebben we bij momenten zeer mooi handbal gezien met vooral goed samenspel! In de laatste 10 minuten werd de achterstand snel weggewerkt en eindigde de wedstrijd met een 21 -17 winst. Goed bezig jongens en op naar volgende week waar de VHV-A competitie op het programma staat.

Speelden voor Don Bosco: Arthur B, Jelle, David, Warre, Mathijs, Lucas, Basile, Eli, Michel, Tom, Cédric en Jules.

Coach: Tim Van De Walle

Tafel: Andy Delcloo