Inschrijvingsformulieren welpentornooi en tornooi Artevelde Cup

HK Waasmunster (+5) – vs DBG: 28-36

HEREN DON BOSCO GENT BEKEREN VERDER !
Op woensdag 11 september stond de volgende wedstrijd in het Beker van België- avontuur van onze herenploeg op het programma. Na de klinkende overwinning in Meeuwen (22 – 50) waren de verwachtingen hoog gespannen om ook in, en tegen, Waasmunster een ruime overwinning te behalen.
Gezien de tegenstander 2 klassen lager speelt diende eerst en vooral een 5 – 0 voorgift weggespeeld te worden. En het moet gezegd onze jongens vlogen er goed in. Vooral Cameron en Sander zorgden ervoor dat het al na 11 minuten 6 – 6 stond. Waasmunster gaf zich echter niet snel gewonnen en speelde dapper mee.
De stand kabbelde gelijkopgaand verder tot in de 17 e minuut een rode kaart viel voor een zware verdedigingsfout van een Waasmunsterse speler, gelukkig zonder letsel als gevolg. Ook Gustave kwam beter in de wedstrijd en kon er voor zorgen, samen met weer Cameron, dat de rust bereikt werd met een 13 – 16voorsprong.
Bijwijlen liet Don Bosco snel en creatief spel zien waar de toeschouwers, inclusief een mooie Don Bosco delegatie met de hele sportieve cel erbij, van konden genieten. Na de rust bleek Thomas volledig opgewarmd en knalde er ,naast een paar penalty’s, een paar mooie doelpuntjes in. Cameron bleef niet achter en samen maakten ze er 16 (elk 8). Zo werd het verschil maximaal 9 goals.
Stilaan slopen er wat slordigheden in het Gentse samenspel en kroop Waasmunster langzaam dichterbij tot 27-32. Sander, Cameron en Gerard (tegen zijn ex-ploeg) zorgden ervoor dat een veilige 28-36 eindstand op het bord kwam. Het Gentse samenspel was, vooral in de eerste helft, veelbelovend voor de volgende matchen.
Hopelijk zal de beperktere kern geen hinder zijn voor de competitie.
Afspraak in de Hekers op zaterdag 14 september om 20u15: eerste thuismatch tegen Houthalen!. Alle supporters op post !!