We verwelkomen onze nieuwe hoofdsponsor IMALINK! Welkom.

Heren verzekeren het behoud in 1ste nationale

Het was zaterdag een mooie avond in de Hekers: onze heren wisten zich immers te verzekeren van behoud in de hoogste nationale afdeling.

De sporthal was mooi volgelopen voor de super belangrijke wedstrijd tegen HC Kraainem. Bij winst konden onze jongens een mooie, verdiende zaak doen, en dit gegeven lokte toch extra volk naar onze thuishaven. Bovendien was er ook de laatste VIP avond van het lopende seizoen en speelden onze dames voorafgaand nog een wedstrijd tegen Fémina Visé. Die wedstrijd had niet zo veel belang meer, daar onze dames enige tijd geleden al besloten hadden het niet spannend te maken tot het einde van de competitie en zich toen al wisten te verzekeren van behoud in de hoogste afdeling na een verdiende overwinning tegen HC Eynatten Raeren.

Het beloofde voor onze heren geen gemakkelijke wedstrijd te worden, want in de reguliere competitie en ook in de heenmatch van de play downs werd er met duidelijk verschil verloren van HC Kraainem. Hierbij dient wel gezegd te worden dat onze tegenstanders dit keer niet konden beschikken over Gert-Jan Mathijs – jawel zoon van onze trainer Robin. Deze ervaren speler die het onze verdediging echt moeilijk maakte in het verleden ligt immers gekwetst in de lappenmand.

De geelzwarten schoten het felst uit de startblokken, met rake treffers van Tim, Gust en Cameron liepen ze al snel uit tot 3-1. Nadien vonden Kerhousse Maxime (12) en Forment Gaëtan (4) de openingen en bleef het spel gelijk opgaan tot 6-6 in de 12de minuut. De bezoekers duwden even door en liepen uit tot 6-9, maar onder impuls van een niet te houden en beresterke Cameron kwamen de bordjes weer gelijk tot 9-9 in minuut 19. Geleidelijk aan slaagden de bezoekers erin het overwicht opnieuw te behalen en we gingen de rust in met een 12-16 achterstand.

In de tweede helft mocht het allemaal met wat meer grinta op het plein en in de tribunes en dat hadden alle partijen goed begrepen. Onze jongens kwamen onder impuls van een nu kolkende ‘Hel van Hekers’ volledig onder stoom, en ze knabbelden geleidelijk aan hun achterstand. Toch duurde het nog tot minuut 45′ vooraleer de bordjes voor het eerst opnieuw gelijk stonden. Cameron, Gust en Tim waren opnieuw de afwerkers van dienst. Maar ook Brendan, Gerard, Wannes vonden hun weg naar het doel, tegen de hoog verdedigende bezoekers. In de goal stond ook Jonathan sterk te keepen, en als Shahrad eens mocht invallen op penalty ranselde deze hem vakkundig uit de netten. Op dit elan stoomde DBG door naar een 28-24 voorsprong met nog 7 minuten te spelen. Met drie doelpunten op een rij deed Tim wat hij moest doen, scoren, en mede door een sterke verdedigende prestatie konden we deze voorsprong nog uitbouwen tot een felbevochten maar oververdiende 34-30 eindstand. De gezangen en het feestje bleven nog lang duren…

Proficiat aan alle spelers en coach Robin! Dank ook om na een moeilijk seizoen nog eens tot het uiterste te gaan en vol vuur het behoud te verzekeren. Dank ook aan alle aanwezige supporters, we kijken uit om jullie enthousiasme in de toekomst nog veel meer te zien en zo onze ploegen tot een beter niveau te tillen.

Speelden voor DBG

  • Shahrad Jandarnian, Van Cauwenberghe Tim (7), Dedain Wannes (3), Heyndrickx Karel (1), Sovet Gérard (1), Van Hoeylandt Matisse, Van Haute Cedric, Meulmeester Kevin, Cameron Brichart (15), Bontinck Jonathan, Delcloo Lucas (1), Meulmeester Brendan (2), Allaert Sil, Vertongen Bartel, Lorré Gustave (4), Lesage Thomas.
  • trainers en kiné: Robin Mathijs, Johan Christiaens, Van Huylenbrouck Mathy, Smet Stephanie.

 

Previous Article

Komende evenementen

  • Oostende - J16 27 juli 2024 om 12:00 – 20:00 Oostende beach (sportstrand)
  • H1, Liga - Training 1 augustus 2024 om 20:00 – 22:00 heke
  • D1 - H1 3 augustus 2024 om 12:00 – 18:00 Hekers 1 - Ter Linden 29, 9052 Zwijnaarde, Belgium oefenwedstrijden, seizoen 2024 - 2025