Inschrijvingsformulieren welpentornooi en tornooi Artevelde Cup

Match Results – 3 sept

Dit weekend stonden de eerste wedstrijden in de reguliere competitie op de agenda. Voorlopig traden nog enkel de Dames 1 en heren 1 aan. Aangezien HC Sprimont met geen beloftenploeg speelt dit seizoen, is de start van de competitie voor deze laatste alvast uitgesteld.

Ook stond er een eerste VIP-evenement gepland. Een dertig-tal sponsors konden er genieten van een heerlijke BBQ, verzorgd door Keurslager Filip en Peggy uit Sint-Denijs-Westrem. Voor enkelen onder hen was het een eerste (geslaagde) kennismaking met onze club en onze geliefde handbalsport.

HC Sprimont ging tegen onze dames verschroeiend van start want na 7 minuten stond DBG al 5 doelpunten in het krijt, en was men nog niet geslaagd om te scoren. Vooral Delphine Dehousse was bij de bezoekers een gesel voor onze verdediging, ze scoorde immers 8x voor de rust! Gelukkig konden onze dames inpikken, en onder impuls van Sara (3x op rij), Anke en Lanya kwamen we terug tot 8-9 na 20 minuten. HC Sprimont hervond echter zijn ritme, en onze scoringsmachine sputterde opnieuw zodat we gingen rusten met een 9-14 stand.

Na de pauze gingen de bezoekers op hun elan door en brachten hun ploeg op een geruststellende 10-punten kloof na 45′ spelen: 14-24. Van dan af bleef het spelbeeld weer meer in evenwicht en slaagden onze dames om nog een beetje aan de achterstand te knabbelen, met enkele mooie snedige aanvallen.

Speelden voor DBG: Verbelen Lotte (1), DE Smet Eilne (1), Moreel Janne (1), Mattens Linse, De Smet Sara (6), Van Tieghem Lanya (2), Bael Helena, Van Laecke Lisa (3), De Fauw Alieke (6), Van Den Heede Anke (4), Van De Walle Lien (1)

Coach Mario César Navarro.

Na onze dames stond de openingsmatch bij de heren op het programma, tegenstander hier was het ervaren Sasja HC. Een moeilijke en taaie tegenstander die maar met 1 ambitie start dit seizoen: de promotie naar Beneliga bewerkstelligen. Er van bij de start de concentratie bijhouden was dus de boodschap, want de bezoekers waren bovendien vergezeld van een luide bende supporters.
Een korte studie ronde volgde, en vervolgens kon Cameron de score openen op tegenaanval. De eerste 10′ hielden bezoekers en thuisploeg de bordjes mooi in evenwicht, maar slaagde de de geelhemden er in een klein kloofje te maken. Aan beide kanten werd er stug verdedigd en het was van meet af aan duidelijk dat het hier geen doelpunten kermis ging worden. Oa Cameron, Gerard, Kevin, Lode zorgden elk met 2 doelpunten voor een 12-10 ruststand. De eerste helft was van goede kwaliteit, waarbij er vooral sterk werd verdedigd en slim gespeeld in aanval.

Na de pauze kon Sasja de bordjes snel langszij brengen, en door een 6 op een rij, zonder thuisdoelpunt stond DBG plots 3 goals in het krijt. Een voorsprong die de bezoekers nooit meer uit handen gingen geven. Aanvallend werd er te onzeker en te overhaast gespeeld, en ondanks een sterke prestatie van Jonathan in het doel, slaagden we er niet in om dichterbij te komen. Heel even werd het nog wat spannend om Sasja een paar minuten lang niet kon scoren, maar jammer genoeg konden we hier niet van profiteren. Jammer genoeg verloren dus, maar een 20-25 uitslag tegen een titelkandidaat was verre van slecht. Als we wat meer constante in het spel kunnen brengen belooft dit nog vele mooie momneten te geven.

Speelden voor DBG: Jandaarnian Shahrad, Van Cauwenberghe Tim (3), Lorré Gustave (3), Dedain Wannes (1), Heyndrickxs karel (1), Sovet Gérad (2), Van Hauter Cedric, Meulmeester Kevin (2), Brichart Cameron (3), Huysentruyt Dennis (1), Bontinck Jonathan, Delcloo Lucas, Meulmeester Brendan, Allaert Sil, Vertongen Lode (4), Vertongen Bartel.