Inschrijvingsformulier BBQ en pasta Artevelde Cup

Beker van België heren

Gisteren speelden onze heren voor de Beker van België in en tegen HC Sint-Truiden. Een zondagse uitwedstrijd is nooit een kado geweest, zo is al dikwijls gebleken, dus was het zaak om van bij de start bij de pinken te zijn. De geelhemden van de thuisploeg startten met een 3-0 voorgift.

Erg lang bleef deze niet op het scorebord staan, want al na 4 minuten stonden de bordjes gelijk. De Limburgers – die nota bene vlak ervoor nog 4×20 minuten oefenwedstrijden speelden – gaven zich echter niet zo maar gewonnen. Tot 9-9 halfweg de eerste helft bleven de bordjes gelijk. Dan duwde Gent even door, en mede door een vlot scorende kapitein VC kwamen we op 11-13. Maar de Truienaars bogen de achterstand om met niet minder dan 4 doelpunten in 2 minuten tijd. Ruststand werd uiteindelijk 17-14, alles van nul te herbeginnen dus.

Ook na de pauze bleef de thuisploeg fysiek sterk, en ze behielden hun voorsprong tot minuut 12. Stand was dan 20-19, en voor DBG stonden ondermeer Gerard, Cameron en Tim dubbel aan het kanon. En nog plooiden de dappere strijders niet, ondanks doelpunten van Wannes, Cameron en Kevin was de stand in minuut 27 nog steeds 27-27. Uiteindelijk kon Gent in minuut 29 1 doelpunt voorkomen, en redde Jonathan knap op de tegenprik van Sint Truiden. Maar opnieuw werd een open kans gemist, en in extremis kon de thuisploeg gelijk maken, zodat we afstevenden op een rondje nagelbijten tijdens de verlengingen.

Wie gedacht had dat Sint Truiden eindelijk moegestreden ging zijn, keek zijn ogen uit, want de thuisploeg nam de beste start en liep al snel 2 doelpunten uit onder impuls van Meode Mike. Gent maakte met 2 knallers van Gerad en VC gelijk, en die laatste bracht DBG op voorsprong in de 39ste minuut. Stand 31-32. En opnieuw Sint Truiden gelijk maken op de valreep met een mooie goal van 1 vd gebr. Carpentier.

Een tweede verlenging dus, en op naar 80 minuten speeltijd. De vermoeidheid begon nu toch wel wat te wegen bij de thuisploeg. Toen DBG een dubbele mandekking kreeg op zijn backs, speelde coach Mario het slim en wisselde de keeper voor een extra veldspeler. Empty goal dus, maar het rendeerde want voor het eerst sinds lang kon Gent via een dubbele treffer van Gerard een klein kloofje slaan, en liep uit tot 34-36. De veer was gebroken bij Sint Truiden en de Gentenaren konden nog uitlopen tot 34-40.

Klus geklaard, maar wel met een speciale vermelding en de prijs van de strijdlust voor de thuisploeg, die niet minder dan 160 minuten handbal speelde die dag! We wensen ze veel succes in de competitie toe!

Wij op onze beurt kijken al uit naar het eerste competitie treffen nu zaterdag 3/september om 20u15 in de Hekers. Vlak ervoor, om 18u15, spelen de dames hun eerste officiële wedstrijd tegen HC Sprimont.

Supporters op post!

Speelden voor Gent: Shahrad Jandarian, Jonathan Bontinck, Cedric van Haute (1), Lucas Decloo, Tim Van Cauwenberghe (11), Cameron Brichart (10), Gerard Sovert (6), Lode Vertongen (1), Kevin Meulmeester (4), Brendan Meulmeester, Wannes Dedain (7), Bartel Vertongen

Coach: Mario César Navarro