Inschrijvingsformulieren welpentornooi en tornooi Artevelde Cup

Zeer nipt verlies tegen Olse Merksem

Don Bosco Gent – Olse Merksem 35 – 36

De tribunes van de Hekers sporthal waren redelijk gevuld voor deze nieuwe ontmoeting met Olse Merksem, na onze bekeroverwinning van vorige week. Helaas was Gustave in de week tijdens de training uitgevallen met een ernstig ligamentletsel aan de voet zodat Don Bosco Gent eens te meer met een beperkte selectie de wedstrijd diende aan te vangen.

In de aanval werd dit gemis echter goed gecompenseerd door onze Bulgaarse aanwinst Vladi die maar liefst 6 keer scoorde in de eerste 20 minuten. Onze jongens (de meesten speelden bijna 60 minuten) vochten als leeuwen om de voorsprong (nooit groter dan 2 goaltjes) te behouden.

De verdediging had soms wat coördinatiemoeilijkheden doordat Gust niet op zijn vertrouwde plek stond, maar dit werd goed gecompenseerd door snelle aanvallen en secuur keeperswerk van Kasper. Ook Tim legde er nog 3 in vòor de rust die bereikt werd met 15 -14 op het bord.

Onze jongens bleven in de tweede helft hetzelfde tempo aanhouden en met 5 hoekgoaltjes van Yarne liepen ze zowaar uit tot 27 -22. Dan vond de Merksemse tafelofficial het nodig zijn ploeg wat te helpen door een “wisselfout” bij Don Bosco, die door niemand anders opgemerkt was, te fluiten. Dit gemis aan sportiviteit (was dit een spelbepalende actie?), gecombineerd met een lichte en uitgelokte 2minutenstraf vlak erna, leidde tot een dubbel ondertal bij Don Bosco.

Merksem kreeg hierdoor weer moed en rolde opnieuw de spierballen. Onze jongens waren de kluts kwijt en konden niet beletten dat de tegenstander dichterbij sloop en de stand in de laatste minuut gelijk werd, dit vooral door het scorewerk van Simon Van Den Bergh die zijn match dan nog  bekroonde met zijn 12 de goal vlak voor de buzzer.

Moegestreden en vol frustratie verlieten onze jongens het veld. Ze hadden, in de beschreven omstandigheden, het beste van zichzelf gegeven.
Hopelijk kunnen we wat spelers recupereren en blijven de anderen van kwetsuren gespaard in de volgende weken want deze situatie is niet veel langer houdbaar.

Speelden voor Don Bosco: Tim Van Cauwenberghe(5), Yarne Braeckman(5), Gerard Sovet(4), Thomas Braeckman(5),
Brent De Brucker(d), Kasper Verbelen(d), Karel Heyndrickx(2), Sander Soetaert(1), Vladislav Yorgov(7), Joris Vandeveire(d), Cameron Brichart(6).

Coaching: Seyran Kroyan, Peter Beeckman, Stéphanie Smet

Tafelofficial: Ruben De Troch