Inschrijvingsformulieren welpentornooi en tornooi Artevelde Cup

DBG Dames – KTSV Eupen

DB Gent vs KTSV Eupen: topper bij de dames in tweede nationale
De ingrediënten waren aanwezig om er zaterdagavond een waar spektakel van te maken:
twee ploegen die met het maximum van de punten de rangschikking in tweede nationale aanvoerden en de talrijk en luidruchtig opgekomen supporters die ‘de hel van de Hekers’ terug deden branden. Reden ook voor de regionale televisiezender AVS om deze wedstrijd te volgen.

De aanwezigen werden door het spannend kijkstuk niet ontgoocheld: tot de twintigste minuut bleef het verschil tussen beide ploegen beperkt tot één doelpunt (6-5)!
De bezoekers hadden het best moeilijk met de tactische zet van coach Jo Smet: een stevige 6/0 verdediging, waar een sterke Josefien Maes een moeilijk te omzeilen hindernis bleek te zijn. Ook doelvrouw Lotte Verbelen pakte uit met enkele spectaculaire reddingen. Aanvallend vonden Lien Van De Walle en Alieke De Fauw, al jaren samen spelend, elkaar blindelings. Samen met, een terug sterk presterende, Janne Lodewyckx zorgden zij voor de 13 doelpunten van de eerste helft. Don Bosco kon met een vierpunten kloofje gaan rusten (13-9).

In de tweede helft knabbelde de ploeg uit de Oostkantons stelselmatig aan de voorsprong van onze geelhemden. En kwamen zelfs tot op 1 puntje (20-19) in de 14de minuut. Onder andere Lisa Van Laecke voorkwam erger met enkele pareltjes vanop haar rechterhoek. Emelie Smet, terug uit blessure, mocht Lotte komen vervangen en bewees dat ze ook een betrouwbaar sluitstuk is. Eupen probeerde nog met een man/man verdediging (of moeten we vrouw/vrouw schrijven?) toch nog op voorsprong te komen. Maar dit pakte anders uit: het gaf aan Janne en Josefien de gelegenheid om terug een voorsprong van 4 punten op het scorebord te plaatsen (26-22 in de 25ste minuut). De thuisploeg gaf deze voorsprong niet meer uit handen: de bezoekende ploeg vatte de verre terugreis aan met een 27-24 eindstand.

Spelers, trainer, kiné en supporters van Don Bosco konden niet alleen de overwinning vieren, maar ook de leiding in tweede nationale en dit smaakte naar meer…