Inschrijvingsformulieren welpentornooi en tornooi Artevelde Cup

HHV Meeuwen vs HC DB Gent

Onze heren trokken gisteren naar het verre Meeuwen voor de 1ste wedstrijd met officieel karakter en met inzet van het seizoen. Dit alles in de kader van de 1/64ste ronde van de beker van België.
Een midweek wedstrijd, met een verre verplaatsing incluis is nooit ideaal, dit heeft het verleden ons al dikwijls bewezen. Er van bij de start de concentratie bijhouden, en zo snel mogelijk de 5-0 achterstand (voorgift wegens lagere reeks spelende Meeuwen) ongedaan maken was de boodschap.
En het moet gezegd, onze boys waren van bij het begin bij de les. Gustave opende de score, en ook Sander liet zich niet onbetuigd. Mede door een sterke verdediging bij de start werd na 10minuten een 7-7 gelijke stand bereikt. De snelle omschakeling van een sterke verdediging en een attent keepende Kasper naar de tegenaanval loonde nog verscheidene malen, en vooral Dennis kon hier in de eerste helft met 7 doelpunten van profiteren. Tot halfweg de 1ste helft konden de Limburgers wat aanklampen (10-12), maar dan duwde DBG het gaspedaal nog wat dieper in, en onder impuls van de vlotscorende Dennis en Sander liep Don Bosco uit tot 10-20 na 27minuten en een finale 13-23 ruststand.
Ook na de pauze ging Gent op zijn Elan door, en met Brent in het doel nu kreeg ook de youngster van de ploeg volop speelminuten. Ook nieuwkomer Gerard scoorde zijn eerste goaltjes, en ook de broers Thomas en Yarne vonden nu geregeld hun weg naar de goal. Deze wedstrijd gaf de coach en zijn ploeg ook de kans om enkele systemen en automatismen in te oefenen, wat gezien de toch sterk vertimmerde ploeg geen onbelangrijk detail is.
Meeuwen slaagde er niet in om tijdens het openingskwartier van de tweede helft meer dan 3x te scoren, en zo konden de geel-zwarten uitlopen, tot een comfortabele 15-32 voorsprong. En nog was de honger niet gestild, want ook in het laatste kwartier bleef men er vol voor gaan.
Eindstand 22-50, opdracht volbracht!
Speelden voor DBG: Braeckman Thomas (5), Braeckman Yarne (8), Brichart Cameron (7), Huysentruyt Dennis (8), Lorre Gustave (4), Soetaert Sander (8), Sovet Gérard (2), Van Cauwenberghe Tim (8), Verbelen Kasper en DeBrucker Brent
Coaching: Seyran Krojan
Tafel: Ethel De Backer!