HC DON BOSCO GENT – HC VISE 40 – 33

MOOIE AFSLUITER van een GOED SEIZOEN

HC DON BOSCO GENT – HC VISE 40 – 33

De thuistribune in de Hekers was goed gevuld voor de laatste (thuis)match van onze herenploeg. Gezien er geen belang meer mee gemoeid was verwachtten de kijkers een mooie pot handbal. Voor de match werden Liam Longueville, Sander Vermeiren en Michiel Matthys die de club verlaten
bedacht met een gepersonaliseerde attentie vanwege hun medespelers. We bedanken hen voor hun inzet gedurende de tijd dat ze bij ons speelden.

Ook de tafelofficials, Petra, Hilde, Ethel en Stefaan kregen een attentie van de spelers voor hun belangeloze hulp en professionele inbreng aan de tafel.

Dat ook de spelers er een mooie wedstrijd wilden van maken bleek direkt door hun snelle balwisselingen en goed verdedigend werk. De afwerking van de kansen werd mooi verdeeld onder alle spelers. Sander en Cameron vanuit de pivot, Thomas L. vanuit de fast-break, en Tim VC van op afstand knalden er lustig op los. De eerste 10 minuten bleef de stand in evenwicht (5-5) maar daarna liep Don Bosco 2 à 3 goaltjes uit. Na wat mislukte pogingen kon Yarne vanop hoek toch ook een drietal mooie goaltjes maken. Gezien maar negen veldspelers op het blad stonden had iedereen lange
spelbeurten te doen. Een vier op een rij vòòr de rust zorgde ervoor dat de kleedkamers met 20-15 werden opgezocht.

Tijdens de pauze zorgden de meisjes van SiPiRo (Sint-Pieters-Ropeskipping) voor een mooie dansdemonstratie met flitsende danskoorden. Dit werd erg gesmaakt door de toeschouwers.

In de 2 e helft bouwde Don Bosco zijn voorsprong verder uit tot maximaal 8 goals. Vooral kapitein Tim VC nam het voortouw met in totaal 9 doelpunten waarvan een paar prachtige afstandsschoten. Sander S. bewees dat hij ook op tegenaanval goed het doel kan vinden. Door wat omstreden beslissingen van het scheidsrechtersduo kreeg Thomas B. nog een derde tijdstraf met een rode kaart als gevolg. Dit kon de pret niet bederven zodat onze jongens voor de tweede week op rij de 40 doelpunten bereikten. Eindstand 40 – 33.

Veelbetekenend is dat alle veldspelers minstens 1 doelpunt maakten en dat met een beperkte ploeg (door kwetsuren en ziektes) toch mooi handbal kan gespeeld worden. Coach Seyro heeft er in die 2jaar DBG voor gezorgd dat ook de jeugd er staat, en dat ze goed meedraaien met de meer ervaren basisspelers. Goed gewerkt dus!!

Als we zien dat onze heren 5 van hun 6 wedstrijden wonnen in de playdowns blijft het spijtig dat in de reguliere competitie een paar punten teveel verloren werden en de deelname aan de play-offs onmogelijk werd. Volgend jaar wordt dit de grote ambitie: play-offs in eerste nationale. Nu eerst cool-down en uitrusten en daarna de voorbereiding van volgend seizoen tijdig aanvatten.

De overwinning werd nog tot in de late uurtjes gevierd in de Pecho’s bar met een live-band. Moet kunnen!

Speelden voor Don Bosco Gent:
Tim Van Cauwenberghe(9), Wannes Dedain(2), Lode Vertongen(1), Yarne Braeckman(5), Thomas
Braeckman(3), Cameron Brichart(5), Dennis Huysentruyt(2), Kasper Verbelen(d), Sander Soetaert(8),
Thomas Lesage(5), Brent De Brucker(d).

Coaching:
Seyran Kroyan, Tow-Abalo Lela.
Tafelofficial:
Stefaan Danhieux

Previous Article
Next Article

Komende evenementen

  • J16 - Training 27 maart 2023 om 18:00 – 20:00 Don Bosco 1 - Grotesteenweg-Noord 113, 9052 Zwijnaarde, Belgium
  • D1, D2 - Training 27 maart 2023 om 19:00 – 21:00 Hekers 1 - Ter Linden 29, 9052 Zwijnaarde, Belgium
  • Liga, J18 - Training 27 maart 2023 om 20:00 – 22:00 Don Bosco 1 - Grotesteenweg-Noord 113, 9052 Zwijnaarde, Belgium