DAMES eindigen in stijl de competitie

De vrouwenploeg eindigt op de tweede plaats in de competitie.

Aan de basis van deze goede uitslag ligt een beresterke terugronde, 21 punten op 22 mogelijke, dat kan tellen. Bovendien behaalden onze dames een 3 op 4 tegen zowel kampioen Uilenspiegel als tegen de derde in de stand, Eupen. En toch wonnen ze de titel niet….dom puntenverlies in de heenronde tegen enkele mindere goden in de reeks is hiervan de oorzaak. Jammer want op volle sterkte is dit vrouwenteam onklopbaar...zonder enige twijfel de best handballende ploeg in tweede nationale. Wat niet wegneemt dat Uilenspiegel de verdiende kampioen is. Wat zij presteerden met zo een jonge ploeg verdient ongelofelijk veel respect!

De laatste wedstrijd werd in Sprimont gespeeld. Al vroeg namen onze dames een vijfpuntenvoorsprong maar een dipje op het einde van de eerste helft zorgde toch nog voor een spannende tussenstand, 11-12 bij het rustsignaal. De tweede helft werd zeer geconcentreerd aangevat en in geen tijd stond een bijna onoverbrugbare tussenstand, 14-21, op het bord. De Waalse meisjes konden nog milderen tot een vijfpunten verschil maar daarmee was de kous af. Einduitslag: 23-28.

Een oververdiende overwinning en een meer dan waardige afsluiter van een mooi seizoen!
Bedankt dames en trainersstaf, Jo en Lotte. Een kampioenstitel bij de regio en een mooie tweede plaats in tweede nationale. Het kan (bijna) niet beter!

Volgend seizoen zal zonder Katrien Van Damme (stopt) en Eline De Smet (buitenlandse studies) gespeeld worden. En geruchten doen de ronde dat Ellen Missotten en Sara De Smet andere oorden (eerste nationale) zouden opzoeken….
Bedankt, stoppers, en succes, vertrekkers.

Janne Lodewyckx 7, Sara De Smet 5, Eline De Smet 3, Ellen Missotten 3, Alieke De Fauw 2, Amber Major 2, Anke Van Den Heede 2, Katrien Van Damme 2, Sofie De Rijcke 1, Jos Maes 1, Lanya Van Tieghem, Lotte Verbelen, Emilie Smet

Coach: Jo Smet
Afscheidnemende tafel en verslaggever : Willem De Smet

Previous Article
Next Article

Komende evenementen

  • JM12 - Training 6 juni 2023 om 17:30 – 19:00 Hekers
  • J16 - Training 9 juni 2023 om 17:30 – 19:00 Don Bosco 1 - Grotesteenweg-Noord 113, 9052 Zwijnaarde, Belgium
  • JM10 - Training 10 juni 2023 om 10:30 – 12:00 DBZ