Dames 1 gaan winnen in Eupen

De verre verplaatsing naar Eupen was een stap in het onbekende. De Oostkantonners hebben een ijzersterke thuisreputatie (enkel een klein verlies tegen Uilenspiegel) en beschikken bovendien over een zeer goede spelersgroep. In de heenronde behaalden de dames een gelijkspel in Gent. Bovendien kan Don Bosco zich in de strijd om de titel geen misstap meer veroorloven. Pech voor De geelzwarten want Ellen Missotten (ziek) en Helena Bael (gekwetst) konden de verplaatsing niet mee maken. Positief was de terugkeer van Julie Fonteyn…

De wedstrijd verliep tot de 20ste minuut zeer gelijkopgaand met telkens een klein verschil of een gelijke stand op het scorebord. Maar Eupen had zich fysiek een beetje vergaloppeerd en in de laatste 10 minuten grepen de Gentse dames hun kans. Een droge 0-5 maakte een eerste duidelijk verschil in de score in het voordeel van de geelzwarten. Eupen kon nog even milderen maar Julie Fonteyn scoorde meteen bij haar eerste balcontact en legde de ruststand op 9-12. Technisch was het misschien niet allemaal top maar beide ploegen speelden met volle inzet en vanuit sterke verdedigingen. Doelvrouw Emilie Smet liet zich opmerken met een aantal mooie parades.

Eupen kwam sterk uit de kleedkamer en kon de stand weer herleiden tot 1 punt. Maar gelijkmaken lukte niet. Onze dames speelden geconcentreerd en gaven bijna geen kansen weg. Na 21′ stond de score op 15-16. Spanning troef!
Net zoals in de eerste helft waren de laatste 10 minuten Gents gekleurd. Een mooie 0-3 tussenscore gaf de damesploeg zuurstof. Eupen probeerde nog wel maar de onzen speelden een zeer volwassen en slimme laatste 5 minuten. De overwinning kwam niet meer in gevaar. De punten gingen verdiend mee naar Gent omdat onze dames op de cruciale momenten de betere waren.
Don Bosco komt nu weer op de derde plaats en kan mits een overwinning in een inhaalmatch gelijk komen met de tweede gerangschikte, DHC Meeuwen.

Volgende week thuismatch tegen Olse Merksem. Hekers, 20h30.

Sara De Smet 7, Amber Major 3, Siwar Ammar 2, Alieke De Fauw 2, Josefien Maes 2, Julie Fonteyn 2, Eline De Smet 1, Janne Lodewyckx 1, Lisa Van Laecke, Sofie Derijcke, Anke Van Den Heede, Lanya Van Tieghem, Emilie Smet D, Annemare De Vries D

Coaching: Jo Smet, Stephanie Smet
Tafel en verslag: Willem De Smet

Previous Article
Next Article

Komende evenementen

  • J16 - Training 27 maart 2023 om 18:00 – 20:00 Don Bosco 1 - Grotesteenweg-Noord 113, 9052 Zwijnaarde, Belgium
  • D1, D2 - Training 27 maart 2023 om 19:00 – 21:00 Hekers 1 - Ter Linden 29, 9052 Zwijnaarde, Belgium
  • Liga, J18 - Training 27 maart 2023 om 20:00 – 22:00 Don Bosco 1 - Grotesteenweg-Noord 113, 9052 Zwijnaarde, Belgium