Inschrijvingsformulieren welpentornooi en tornooi Artevelde Cup

Heren Liga 2 – HBC Dendermonde

Onze heren van de Liga ploeg gaven gisteren HBC Dendermonde partij in een thuismatch in Hekers. Gezien het feit dat Dendermonde 2de staat in de rangschikking wisten we dat dit geen makkelijke opdracht ging worden en dat DBG van bij de start bij de pinken moest zijn.
Dbg startte gezwind en via goals van oa Sander en Thomas werd de score geopend. Maar ook Dendermonde gaf partij en daar was het vooral Bart Callaerts die op linksbak en/of tegenaanval in de begin minuten tot 3x toe kon scoren. Coach Tow moet ook gezien hebben dat deze vlot scorende sterke speler niet voor niets 2de staat in de topscoorders lijst van onze reeks, en hij dropte al snel een mannetje dicht op de huid van de tegenstander. 4-4 was de stand na 7 minuten en 6-6 na 11’.
Er werd ook zenuwachtig verdedigd wat van bij de start van de wedstrijd een serie gele kaarten opleverde aan beide zijden. Dendermonde ontsnapte nog aan donkerrood na een duw in de rug op een tegenaanval lopende Yarne, maar kreeg later in de wedstrijd toch nog 8x 2’ aangesmeerd, tegenover 4 bij DBG.
Door het frequente overtal kon DBG uitlopen. Joerie werkte op rechterhoek een paar beheerst af en ook Yarne trof op snelheid inlopend een aantal keer raak. We liepen uit tot 14-9, maar dan herwon D’monde wat kalmte en kon via een hattrick van Stijn Van Caenegem weer dichterbij komen. Ruststand 16-13 in het voordeel van Don Bosco.
Na de rust bleef het spelbeeld behouden. Sander bleef rustig het spel verdelen, en oa Yarne en Andreas W. lieten de netten trillen. Ondanks de mandekking bleef Bart C. gevaarlijk bij Dendermonde en hij scoorde er in het begin van de 2de helft er nog 4 extra. Na 15’ spelen was de stand 23-20.
Maar dan slopen er wat slordigheden in het spel van DBG, en een aantal balverliezen zorgden er voor dat de bezoekers in de 20ste minuut langszij kwamen. Het beloofde nog een spannend einde te worden want beide ploegen hielden elkaar nu in evenwicht. 3’ voor tijd stond de stand 27-27; en keek Dendermonde plots tegen een dubbele tijdstraf aan. Maar omdat de overigens sterk spelende Yarne kort nadien ook 2’ kreeg kon de match toch nog alle kanten op. Op 30’ voor tijd scoorde Karel het verlossende doelpunt, en de de bezoekers slaagden er niet meer in om de vrijworp op de buzzer binnen te knallen. Eindstand na een fel bevochten partij 28-27.
Hopelijk kunnen de boys dit niveau doortrekken en op die manier beetje bij beetje knabbelen aan hun achterstand in de rangschikking.
Speelden voor DBG: Allaert Sil, De Winne Benjamin, Raes Quinten, Van De Walle Tim (1), Braeckman Yarne (6), Vlieghe Joeri (4), Zwaenepoel Andreas (4), Bohyn Frederik, De Brucker Brent, Heyndrickx Karel (2), Nys Sander (3), Walleyn Andreas (3), Dujardin Laurens, Martens Thomas (5)
Coaching: Lela-Tow Abalo
TO en verslag: Koert Walleyn