Dames 2de N vs Uilenspiegel

De topmatch in de tweede nationale damesreeks tussen de nummers 1 en 2 heeft gebracht wat ervan werd verwacht. Twee ploegen die voluit voor de winst gingen, veel volk in de tribunes en de aanwezigheid van de regionale televisie AVS.
Uilenspiegel zat meteen goed in de wedstrijd en via hun gevreesde snelle tegenaanvallen zaaiden ze even paniek in de Gentse gelederen. Lien Loier scoorde vlotjes en de Antwerpse goalie Katrijn Antonissen stond zeer goed te keepen. Na 15′ keek Gent tegen een 5-9 achterstand aan. Maar het spelbeeld keerde. Onze dames vonden een gepast antwoord op de snelle Antwerpse meiden en scoorden een vijf-op-een-rij. 10-9 met nog 5′ op de klok. De wedstrijd ging verder gelijk op. De rust werd gehaald met een logische gelijke stand, 12-12.
De Gentenaars brachten hun beste handbal in de eerste 12′ van de tweede speelhelft. Met een enorme vechtlust en inzet, een sterke Emilie Smet in het doel en een zeer efficiënte afwerking nam de thuisploeg een 18-14 voorsprong, Een klein dipje bracht Uilenspiegel terug in de wedstrijd en de kloof werd een kloofje, 18-16. Maar Don Bosco zat in de ‘winning mood’ en bleef zeer geconcentreerd spelen. Onder impuls van de sterke spelverdeelster Alieke De Fauw werd een 6-1 tussenscore geplaatst wat leidde tot een 24-17 voorsprong met nog 7′ minuten op de klok. Een voorsprong die behouden bleef tot vlak voor het einde.
De overwinning was een feit, de concentratie verdween en de Antwerpenaren konden nog 3 keer scoren in de laatste minuten. Eindstand: 26-22. Don Bosco verdiende deze overwinning dankzij een ijzersterke collectieve prestatie: vechten voor elkaar en als ploeg. Na een moeilijke start blonken alle spelers uit op hun respectievelijke posities. De koppositie in het klassement is voor Gent en dat blijft minstens zo tot in januari. Dan herneemt de competitie.
Een dikke pluim voor onze tegenstanders die er een sportieve, hoogstaande partij van hebben gemaakt. Gent trok vandaag aan het langste eind maar de competitie is nog lang….
Sara De Smet 7, De Fauw Alieke 6, Ammar Siwar 5, Ellen Missotten 4, Amber Major 2, Lisa Van Laecke 1, Jos Maes 1, Eline De Smet, Emilie Smet D, Helena Bael, Katrien Van Damme, Sofie De Rijcke, Janne Lodewyckx, Anke Van Den Heede, Lanya Van Tieghem, Annemare De Vries
Coaching: Jo Smet, Lotte Verbelen, Stephanie Smet tafel en verslag: Willem De Smet
De regiodames wonnen ook hun wedstrijd tegen DHC Waasmunster en blijven zonder puntenverlies op kop in de regioreeks!
Previous Article
Next Article

Komende evenementen

  • J16 - Training 27 maart 2023 om 18:00 – 20:00 Don Bosco 1 - Grotesteenweg-Noord 113, 9052 Zwijnaarde, Belgium
  • D1, D2 - Training 27 maart 2023 om 19:00 – 21:00 Hekers 1 - Ter Linden 29, 9052 Zwijnaarde, Belgium
  • Liga, J18 - Training 27 maart 2023 om 20:00 – 22:00 Don Bosco 1 - Grotesteenweg-Noord 113, 9052 Zwijnaarde, Belgium