Dames ploegen smaken de zoetheid van de overwinning!

Beide damesploegen wonnen gisteren hun wedstrijd.
De regio ging in Aalst winnen met overtuigende 18-30 cijfers en blijft bijgevolg ongeslagen leider met het maximum van de punten in de rangschikking.

De nationalers wonnen met grote cijfers van Entente du Centre. Het was zeker niet de beste wedstrijd van het seizoen. Daarvoor was het niveauverschil te groot. De Walen, voorlaatste in de stand, kwamen naar Gent met de intentie om de schade zoveel mogelijk te beperken. Op allerlei manieren probeerden ze de snelheid uit de wedstrijd te halen wat zeker in de aanvangsfase wonderwel lukte. De onzen speelden het spelletje mee….Met de inbreng van Alieke De Fauw veranderde het spelbeeld volledig. De Gentenaars vonden nu wel het juiste ritme. Er werd snel en slim gespeeld en de score ging van 5-3 naar 16-4 bij de rust. Match gespeeld.
De tweede helft was meer gelijkopgaand en het puntenverschil bleef tot de 23ste minuut op 10 punten staan. De laatste minuten waren er fysiek te veel aan voor Entente wat de thuisploeg de mogelijkheid gaf om hun doelpuntenaantal op te drijven. Eindstand: 34-16. 


Don Bosco: Siwar Ammar 6, Sara De Smet 6, Ellen Missotten 5, Jos Maes 4, Katrien Van Damme 3, Alieke De Fauw 2, Janne Lodewyckx 2, Lisa Van Laecke 2, Lanta Van Tieghem 2, Helena Bael 1, Amber Major 1, Eline De Smet, Anke Van Den Heede, Emilie Smet D, Annemare De Vries D
Coaching: Jo Smet, Lotte Verbelen
Tafel en verslag: Willem De Smet

Onze dames staan nu tweede in de stand door het thuisverlies van Meeuwen tegen Eupen. Volgende week zaterdag komt Uilenspiegel naar Gent. De Antwerpenaren staan aan de leiding en tellen 1 puntje meer dan Don Bosco. Een echte topmatch!
En meteen ook een waardemeter ivm de ambities voor dit seizoen…

Zaterdag 8/12 om 18h15 in Hekers.
De regio speelt om 16h15 tegen DHC Waasmunster.

Previous Article
Next Article

Komende evenementen

  • JM12 - Training 6 juni 2023 om 17:30 – 19:00 Hekers
  • J16 - Training 9 juni 2023 om 17:30 – 19:00 Don Bosco 1 - Grotesteenweg-Noord 113, 9052 Zwijnaarde, Belgium
  • JM10 - Training 10 juni 2023 om 10:30 – 12:00 DBZ