Vruchtbaar start weekend!

Dit weekend was DBG al op vele fronten actief, en het werd meteen een heel vruchtbaar startweekend.

Onze dames speelden zaterdag hun eerste thuiswedstrijd en boekten meteen ook de eerste overwinning na een felbevochten wedstrijd. Uitslag: 24-17.

Niemand wist wat te verwachten van de eerste match in tweede nationale tegen een ongekende tegenstander, R. Montegnée. En hoe zat het met het eigen niveau in deze reeks? De voorbereiding is goed verlopen maar het spelen van een oefenmatch is toch iets anders dan een competitiewedstrijd waarin het voor ‘echt’ is…
De Walen zaten meteen goed in de wedstrijd en leidden na enkele minuten met een kleine voorsprong. Don Bosco herstelde het evenwicht en kwam na 18′ voor het eerst op voorsprong. 8-7. De wedstrijd ging gelijk op. De laatste 5 minuten waren echter voor de thuisploeg. Onder invloed van een sterke Alieke De Fauw en goedspelende Amber Major gingen de dames de rust in met een 12-9 voorsprong. Ook Ellen Missotten scoorde enkele fraaie doelpunten.

In het begin van de tweede helft waren de geelzwarten de betere. Een kloof van 5 doelpunten werd geslagen en Montegnée moest even naar adem happen. De Gentenaars kenden een klein dipje. Niet in het spel maar wel bij de afwerking. Enkele open kansen werden gemist terwijl aan de andere zijde wel goed afgewerkt werd. Ilona Kozinets scoorde 4 keer in een korte tijd. De kloof werd verkleind naar 2 doelpunten. Tijd om orde op zaken te stellen dacht trainer Jo Smet en zijn team-time-out kwam op het juiste moment. Onze dames herpakten zich en in een mum van tijd stond de 5-punten kloof weer op het bord. Sara De Smet, goed voor 8 doelpunten, scoorde nu aan de lopende band. Sofie Derijcke en Lanya Van Tieghem maakten hun eerste goals voor Don Bosco.

De ploeg speelde goed en won verdiend. De supporters waren talrijk op post.
De nieuwkomers Siwar, Amber, Sofie en Lanya gaven meteen hun visitekaartje af. Met deze brede kern moet veel mogelijk zijn.

Don Bosco: Sara De Smet 8, Amber Major 4, Alieke De Fauw 3, Ellen Missotten 3, Janne Lodewyckx 2, Katrien Van Damme 1, Lanya Van Tieghem 1, Anke Van Den Heede 1, Sofie Derijcke 1, Siwar Ammar, Lien Van De Walle, Emilie Smet D, Annemare De Vries D, Lisa Van Laecke.

Coaching: Jo Smet en Lotte Verbelen
Kiné: Stefanie Smet
Tafel en verslag: Willem De Smet

 

Eerder op de avond waren ook de regiodames aan hun competitie begonnen. Onder het toeziende oog van kersverse coach Lotte, en met bijwijlen dartel handbalspel werd Eeklo op verplaatsing verslagen met 16-25. Lien Van De Walle was een stevige rots in de branding met 8 treffers, maar ook nieuwkomers Lanya Van Tieghem en Sofie Derijcke deden regelmatig de netten trillen. Janne Moreel die overkomt uit onze eigen jeugd en haar eerste wedstrijd bij de dames speelde lukte het om driemaal raak te treffen.

 

Wie overdag in de Hekers passeerde, was ook goed voor een overdosis handbal. DBG organiseerde immers het VHV kwalificatietornooi bij de J16, waarbij de plaatsen verdeeld worden voor de VHV A en B competitie voor de rest van het seizoen. Onze jongens hadden dus de moeilijke opdracht om in hun poule bij de eerste 3 te eindigen, wat dan verder de mogelijkheid gaf tot rechtstreekse plaatsing (ingeval van poulewinst) of tot de kruisfinales (ingeval van 2de of 3de plaats).

Tegen Schoten werd gestart met een gelijkspel (16-16), en ook de match erna werd er in extremis na een lange en spannende inhaalrace gelijk gespeeld tegen het verder ongenaakbare Bocholt (17-17), door in de allerlaatste seconde van de wedstrijd nog te scoren. Vervolgens werd ook nog vrij eenvoudig gewonnen tegen Roeselare (15-6) en tegen Brasschaat (15-10). De tweede plaats in de poule dus, en coach Tim kon zijn mannen nu oppeppen om nog 1 of 2 keer alles te geven in de kruisfinales.

De 1ste kruisfinale tegen de 3de uit de andere poule werd jammer genoeg verloren tegen Uilenspiegen met 6-8, zodat de allerlaatste wedstrijd van de dag tegen Schoten 1 ging bepalen over de A of B reeks voor DBG. In deze laatste wedstrijd bleek DBG iets koelbloediger, snediger en met meer handballend vermogen voor de dag te komen dan de tegenstander en met een 5-3 overwinning op het einde kon er eindelijk gerust en beetje gefeest worden ! Proficiat jongens en proficiat Tim!!

 

Op zondag konden onze J18 proberen om de prestaties van hun jongere collega’s te evenaren en zich op hun beurt in hun kwalificatietornooi te plaatsen voor de A reeks. Jammer genoeg slaagden zij niet in dit doel, en zullen zij dus dit jaar opnieuw in de B-reeks spelen. Coach Lotte verzachtte de pijn door te zeggen dat DBG bij momenten heel mooi handbal had laten zien, en we van deze groep dit seizoen nog vele mooie dingen kunnen verwachten!

 

Previous Article
Next Article

Komende evenementen

  • JM12 - Training 6 juni 2023 om 17:30 – 19:00 Hekers
  • J16 - Training 9 juni 2023 om 17:30 – 19:00 Don Bosco 1 - Grotesteenweg-Noord 113, 9052 Zwijnaarde, Belgium
  • JM10 - Training 10 juni 2023 om 10:30 – 12:00 DBZ