SVS scholencompetitie handbal – eerste graad DBZ

Daar er nogal wat spelertjes van Don Bosco Gent spelen in het schoolteam van Don Bosco Zwijnaarde (DBZ), mocht een verslagje over hun resultaten in schoolverband op deze site niet ontbreken!

Na de nipte winst tegen school ” de broeders Sint-Niklaas ” een maandje geleden, mocht DBZ eerste graad naar de SVS Vlaamse finale. Locatie voor deze gelegenheid: de mooie sporthal in Mechelen.

De heenrit verliep al bij al vlotjes, slechts 20 min file aan brug van Temse! Het 4-hoekstornooi werd een 3-hoekstornooi vanwege het forfait van Brasschaat. Tegenstanders van dienst waren niet min, Hasselt en Izegem. Eerste partij tegen Hasselt (2×15 min) waren beide partijen aan elkaar gewaagd. Tot 3 min voor tijd kon DBZ een vuist maken, maar de 2 min straftijd voor Mathis in de laatste 3 min maakte het moeilijk. Eindstand : 13-15. Sterke prestatie tegen een ervaren ploeg. Moet gezegd : onze 2 dames van DBZ waren ” in form” en zorgden voor heel wat mooie acties tegen het mannelijke geweld.

Tweede match tegen Izegem startte stevig, 5 goals voor eerste kwartier. Laatste 5 min echter waren de pasjes niet meer zo nauwkeurig met een 15-12 tot gevolg. Onze coach, Sander T., greep in met een team timeout, maar 2 min tijdstraf van Jelle maakte het moeilijk om de voorsprong te behouden. Izegem kwam terug met 3 fraaie acties. 15-15 eindresultaat en elk 5 strafworpen om te beslissen vr het zilver. Daarin toonde DBG zich de meerdere 4/3 en verdiend zilver.

Terugweg goede 2u van Mechelen naar DBZ maar dat nemen we erbij. Hele leuke namiddag, wat  teambuilding en mooie medaille als aandenken! Dank Sander voor de coaching, Gaston voor vervoer en support en Ruben voor de “tafel”.

coach : Sander Teerlinck

tafel: Ruben De Troch

 

Ook nog even vermelden dat de derde graad, met vele van onze j18 er in, Vlaams kampioen werden door oa Hasselt te verslaan

 

Previous Article
Next Article

Komende evenementen

  • JM12 - Training 6 juni 2023 om 17:30 – 19:00 Hekers
  • J16 - Training 9 juni 2023 om 17:30 – 19:00 Don Bosco 1 - Grotesteenweg-Noord 113, 9052 Zwijnaarde, Belgium
  • JM10 - Training 10 juni 2023 om 10:30 – 12:00 DBZ