Champagne handbal in de Hekers!

CHAMPAGNEHANDBAL IN DE HEKERS !!

Don Bosco Gent – Jeunesse Jemeppe 42 – 20

Het was alsof onze jongens het nieuwjaarsevent met onze sponsors extra wilden kruiden, want ze vlogen er, na het inleidend dansje van de dansgroep Rap en Vrank, onmiddellijk in. Met Tim aan het kanon en Thomas L. op de tegenaanval ging de score snel de hoogte in. Jemeppe liet zich in het begin van de wedstrijd niet onbetuigd en vooral Mirko Delle-Vedove vond regelmatig de gaatjes in de thuisverdediging. Tot de 18 e minuut bleef het verschil, ondanks het bij wijlen fraaie spel, hangen op 2 punten (11-9) maar toen schakelden de geelzwart hemden met de steun van een luidruchtig en talrijk publiek een tandje bij. Ook Michiel, Gustave  en Liam pikten nu elk hun doelpuntjes mee en zo ging het vlug naar 16-10. Spijtig genoeg kwam Liam plots ongelukkig neer op de rechtervoet en moest hij gekwetst het veld verlaten. Don Bosco ving deze tegenslag goed op en youngster Wannes maakte een goede invalbeurt. Toen verdedigende rots in de branding Gustave ook aanvallend zijn sterke partij kon bekronen met een paar doelpunten liep de thuisploeg nog verder uit. Enkel op het einde van de eerste helft kroop er wat nonchalance in het spel en kon Jemeppe in de laatste minuut nog 2x tegen prikken. Ruststand DBG-Jemeppe: 21-13.

Onze jongens begonnen echter opnieuw geconcentreerd aan de tweede helft en onder impuls van oa een onhoudbare Thomas Lesage werd er onmiddellijk een 5-0 op het bord neergezet en liep de score verder uit tot 26-13. De veer bij de tegenstander was gebroken en het is een pluim op de hoed van coach en spelers dat we tot het einde bleven het gaspedaal induwen. Hierbij kregen we dan ook een wervelend en conditioneel sterk Don Bosco te zien. Tim knalde als geen ander, Mokthar gaf gave passes aan Cameron, scoorde zelf en Thomas Lesage was zijn eigen ongrijpbare zelve. Na een lange blessure kon ook Thomas Braeckman een eerste invalbeurt maken, wat ons blij maakt voor wat komen zal.

Onze jongens verzorgden de show voor het talrijk opgekomen publiek dat na de match, die op 42 – 20 eindigde, een groot en dankbaar applaus liet horen. Dit was een mooie en een hoopgevende prestatie. Nu met beide voeten op de grond en de nodige portie zelfvertrouwen uitkijken naar de 2 moeilijke uitmatchen naar St.-Truiden en Grace-Hollogne. Als daar voldoende puntjes gepakt worden blijven we in de running voor de titel, wat onze ambitie is.

Speelden voor Don Bosco:

Tim Van Cauwenberghe(11), Arno Penders, Wannes Dedain(2), Michiel Matthys(4), Thomas Braeckman, Mokhtar Gharbi(2), Cameron Brichart(4), Tow-Abalo Lela, Longueville Liam(2), Gustave Lorré(6), Thomas Lesage(10), Yarne Braeckman(1), Kasper Verbelen (d), Levi Longueville(d).

Coaching:
Seyran Kroyan, Stephanie Smet, Yassine Gharbi.

Tafelofficial:
Hilde Van Bastelaere.

In de vooravond gaven de Liga boys Uilenspiegel partij onder leiding van interim coach Bart Danhieux. Thuispunten meegraaien was een belangrijke opdracht om uit de onderste regionen van het klassement weg te geraken. En onze boys kweten zich uitstekend van hun taak. De eerste helft liet af en toe al mooi en snedig spel zien, en onder impulsen van Karel, Yarne en Wannes vooral stond er bij de rust en 16-14 stand op het bord. Ook Tim Vdw toonde met oa een prachtig doelpunt van op de rechterhoek dat hij de overstap van het doel naar het veld goed heeft verteerd.

Na de rust kon DBG conditioneel het verschil maken en kon het in een dolle 5 minuten – van stand 19-19 na 10′ tot 27-19 na 15′ een onoverbrugbare kloof slaan met de Sinjoren. Thomas Martens, Wannes, Yarne, Anton Van Laecke waren de afwerkers van dienst. De Liga kon nu verder de wedstrijd onder kontrole houden, en het verschil liep nog wat verder uit met een 36-27 eindstand tot gevolg. Proficiat!

Previous Article
Next Article

Komende evenementen

  • JM12 - Training 6 juni 2023 om 17:30 – 19:00 Hekers
  • J16 - Training 9 juni 2023 om 17:30 – 19:00 Don Bosco 1 - Grotesteenweg-Noord 113, 9052 Zwijnaarde, Belgium
  • JM10 - Training 10 juni 2023 om 10:30 – 12:00 DBZ