Inschrijvingsformulieren welpentornooi en tornooi Artevelde Cup

H2N: DBG – AMAY 28-27

Veel sfeer en suspens in de Hekers

Wie er niet bij was heeft iets gemist, afgelopen zaterdag in de Hekers. Eerst speelde onze Liga-herenploeg een belangrijke wedstrijd tegen concurrent Pentagoon Kortessem. Met slim technisch spel counterden ze het viriele spel van Kortessem en hielden de ganse match te touwtjes in handen. De score bleef steeds in het voordeel van Don Bosco en vooral de gebroeders Braeckman verrasten geregeld de Kortessemse verdediging. Onze keepers waren bij de zaak, achter een degelijke verdediging, zodat de wedstrijd eindigde op 25-22, wat een verdiende overwinning mag genoemd worden.

Onze 2e nationalers traden eindelijk weer met hun vertrouwde backs aan zodat een overwinning tegen het taaie Amay kon verhoopt worden. Spijtig genoeg ontbraken Arno, Dennis, Levi en Tow wegens blessures zodat de wisselmogelijkheden voor coach Blondeel nog steeds vrij beperkt bleven.

Dat Amay geen hapklare brok was, bleek reeds in de eerste minuten. Zelfs tot aan de rust werd het doelpuntenverschil nooit groter dan 2 goals. Vooral de wederoptredende Yassine bepaalde het scoreverloop met een paar schitterende pegels in de winkelhaak gecombineerd met stevig verdedigend werk in onze defensie. Bij Amay straften Grevesse en Pagnoul regelmatig de misverstanden in de Gentse verdediging af zodat gerust werd met 14-12 op het scorebord.

Don Bosco kwam sterker uit de kleedkamers en stoomde door naar 20-15 na 7 minuten dankzij een aantal door Mokhtar omgezette penalty’s. Amay liet zich echter niet onbetuigd en vocht stevig terug zodat het zowaar 23-23 werd na 23 minuten. De match verliep verwarder en chaotischer , mede dankzij het werkelijk ondermaats acteren van het scheidsrechtersduo, dat onder andere een manifeste schwalbe van de Waalse doelman, om een rode kaart aan te naaien, niet wilde opmerken.

Onze jongens hielden echter het hoofd koel en Gustave, Tim en Michiel zorgden samen met Mokhtar voor de welverdiende zege: 28-27.

Na de paar mindere vorige matchen kwam deze overwinning niets te vroeg!