Wedstrijdverslagen Heren en Dames

Heren 2° nationale:

Zaterdag werden onze jongens verwacht in Hoboken voor een van de korte verplaatsingen van het seizoen. Sasja 2 zou een haalbare kaart moeten zijn, ware het niet dat we 4 (!) basisspelers moesten missen.

De wedstrijd begon nogal zenuwachtig, met goed verdedigend werk maar te veel onzorgvuldigheden in de aanval. Dat gold zowel voor Don Bosco als voor Sasja. De score ging dus gelijkmatig maar langzaam op. Geleidelijk aan werd er meer gescoord, maar het was Sasja dat met een voorsprong kon gaan rusten: 15-12.

Na de rust probeerde coach Koen met mandekking om de druk wat hoger te leggen en de vlot scorende Voermans af te houden. Dat lukte even, want Don Bosco begon haalde stilletjes aan hun achterstand in. Maar het mooie liedje bleef niet duren. De Antwerpenaren gaven zich niet gewonnen.

Eindstand 29-26. Met iets meer concentratie en creativiteit en met een volledige ploeg hopen we de volgende ontmoeting tegen dit Sasja wel te winnen!

Dames 1° nationale:

De dames verliezen hun eerste wedstrijd van het seizoen met 42-24 op het veld van uittredend kampioen Initia Hasselt. Ook hier een resem geblesseerde afwezigen. Vooral in de eerste helft was de landskampioen een maatje te groot. Er werd gerust bij een 21-7 stand. Onze dames waren duidelijk onder de indruk van het snelle aanvalsspel van Hasselt.
dames-18septIn de tweede helft bood Don Bosco veel beter weerwerk wat resulteerde in een paar mooie doelpunten. 24 keer scoren tegen dit Hasselt is in ieder geval een opsteker. Volgende week zaterdag komt Bocholt naar Hekers.

Speelden voor Don Bosco: Sara De Smet (8), Alieke De Fauw (6), Jos Maes (5), Lien VD Walle (3), Lien Lampens (2), Ellen Missotten, Eline De Smet, Lisa Van Laecke, Sofie Van Bever, Sofie De Clercq, Emilie Smet, Lotte Verbelen, Katrien Van Damme.

Previous Article
Next Article

Komende evenementen

  • JM12 - Training 6 juni 2023 om 17:30 – 19:00 Hekers
  • J16 - Training 9 juni 2023 om 17:30 – 19:00 Don Bosco 1 - Grotesteenweg-Noord 113, 9052 Zwijnaarde, Belgium
  • JM10 - Training 10 juni 2023 om 10:30 – 12:00 DBZ