Laatste match in 2de Nationale

De kampioenen speelden hun laatste wedstrijd van het seizoen in Hekers tegen Eynatten, de vierde in de stand. De Oostkantonners konden nog tweede worden als ze Don Bosco konden verslaan én Kortessem verloor in Brussel. De thuisploeg wilde in schoonheid afscheid nemen van een fantastisch seizoen in aanwezigheid van de regionale televisiezender AVS en een massaal opgekomen supporterslegioen. Het zag er naar uit dat het een spannende wedstrijd zou worden. Maar liep het even anders…

De Gentenaars grepen de Duitstaligen bij de keel en brachten een glansprestatie. Via een ijzersterke verdediging en een uitmuntende doelvrouw Lotte Verbelen kon al snel een grote kloof geslagen worden. Na 18′ stonden de bordjes op 11-2. Pas dan kon Eynatten even milderen. Een ontketende thuisploeg, voortgestuwd door een super-enthousiast publiek, liep bij de rust uit tot een onwaarschijnlijke 19-6.

De aanvangsfase van de tweede helft verliep enigszins gelijkopgaand maar opnieuw schakelde de thuisploeg een tandje bij waardoor de score hoog opliep, 27-9 na 18′. Kampioenencoach Jo Bytebier liet, terecht, de hele bank meegenieten. Doelvrouw Lotte Verbelen en de afscheidnemende Sofie De Clercq kregen een oververdiende applausvervanging. Sofie was er bij van bij het begin en speelde een belangrijke rol bij elke promotie. Bedankt, Sofie, voor de vele mooie jaren in de vrouwenploeg!

Ook de laatste 10 minuten van deze wedstrijd was éénrichtingshandbal. De geelhemden verwenden het publiek en bleven geconcentreerd spelen tot helemaal op het einde van de speeltijd. De wedstrijd werd afgesloten met een 34-14 overwinning.
De hele ploeg speelde goed maar er waren toch enkele uitblinkers: doelvrouw Lotte Verbelen, topscorer Sara De Smet, kapitein Jos Maes en de gans het seizoen op een hoog niveau spelende spelverdeler Alieke De Fauw.

Opnieuw werd het een sportieve wedstrijd in uitstekende banen geleid door het scheidsrechtersduo Peeters-Vanhoudt.
En ook deze keer werden de kampioenen gevierd door de tegenstander. Bedankt, Eynatten, voor het sympathieke gebaar. Prosit!

De dames kunnen nu even van het kampioenschap genieten. Over enkele weken dient de voorbereiding van het volgende seizoen aan te vangen met als eerste doel een optimale fysieke conditie verkrijgen. Dit zal in ieder geval nodig zijn om enige rol van betekenis te kunnen spelen in de hoogste nationale vrouwenreeks.

Maar we zijn vol vertrouwen en…we zijn nu één van de beste acht Belgische ploegen.

De kampioenen: Sara De Smet 9, Jos Maes 7, Jet Steur 6, Alieke De Fauw 5, Ellen Missotten 2, Sofie De Clercq 2, Helena Barl 1, Lisa Van Laecke 1, Lien Van De Walle 1, Eline De Smet, Katrien Van Damme, Julie Fonteyn, Lotte Verbelen, Annemare De Vries, Lien Lampens, Sofie De Rijcke

Coach: Jo Bytebier

Tafel: Marniek De Fauw

TA: Johan Van Laecke

Verslag: Wim De Smet

Previous Article
Next Article

Komende evenementen

  • JM12 - Training 6 juni 2023 om 17:30 – 19:00 Hekers
  • J16 - Training 9 juni 2023 om 17:30 – 19:00 Don Bosco 1 - Grotesteenweg-Noord 113, 9052 Zwijnaarde, Belgium
  • JM10 - Training 10 juni 2023 om 10:30 – 12:00 DBZ