Inschrijvingsformulieren welpentornooi en tornooi Artevelde Cup

Dames van Don Bosco winnen topper in tweede nationale!

Voor de laatste wedstrijd van de heenronde en tevens dit jaar moesten onze meisjes op bezoek naar het verre Eynatten, tweede in de rangschikking. Bij winst kon Don Bosco, nog steeds met het maximum van de punten, een riante voorsprong van 6 punten verwerven op de tweede en derde van de rangschikking: Eynatten en Atomix.

Het wedstrijdbegin was voor Don Bosco met een 1-4 tussenstand in de negende minuut, maar nadien sputterde de bezoekende aanvalsmachine. Eynatten kwam niet alleen beter in de wedstrijd maar ging zelfs op en over de DoBo-dames, met een maximale voorsprong van vijf doelpunten tot gevolg (11-6). Vooral in aanval lieten de geelhemden het afweten. Enkel Julie vond viermaal de weg naar doel. Lien, Sara en Ellen zorgden voor de andere vier doelpunten om zo de rust in te gaan met een 11-8 tussenstand.

In de tweede helft knabbelde Don Bosco stelselmatig aan hun achterstand met als resultaat een 13-13 in de zevenendertigste minuut. Als naar gewoonte maakten de fysiek sterkere Gentenaars vanaf dan het verschil. Vooral Lien Van De Walle en Julie Fonteyn waren goed bij shot. Een maximale voorsprong van vijf punten werd genoteerd in de 57ste minuut: 18-23 – match gespeeld! De dames van Don Bosco dienden Eynatten hun eerste thuisnederlaag toe. Eindstand 21 – 24.

Speelden voor Don Bosco Gent: Lotte Verbelen (d), Alieke De fauw (1), Lien Van De Walle (7), Sara De Smet (2), Eline De Smet, Ellen Missotten (2), Julie Fonteyn (7), Josefien Maes (4), Sofie Declercq (1), Katrien Van Damme, Jet Steur en Sofie Derijcke
Coach: Jo Bytebier
Tafel: Willem De Smet