MOOIE OVERWINNING VAN ONZE HEREN!

DON BOSCO GENT – KTSV EUPEN: 34 – 26

Het goed opgekomen publiek , dat na de nipte overwinning van onze ongeslagen damesploeg, ook een sterke prestatie van onze herenploeg verwachtte, kreeg waar voor zijn geld. Onze jongens startten de match verschroeiend snel en grepen onze Duitstalige vrienden onmiddellijk bij de keel. Na 10 minuten stond het al 5-1 met vooral Wouter in de hoofdrol. In verdediging sloten de rangen wonderwel en Joris bleek een betrouwbaar sluitstuk. Eupen sloop wel wat dichterbij, vooral via Adrian Veithen, maar onze jongens lieten zich niet onbetuigd. Snelle counters wisselden af met geduldig opgebouwde aanvallen waarbij praktisch elke speler zijn goaltje meepikte. Mokhtar met zijn typisch onderhandse shots, Thomas met zijn gekende meest waanzinnige bewegingen en Wouter met fraaie hoekshots leidden Don Bosco naar een 16-12 ruststand.

Tot de twintigste minuut in de tweede helft bleef dit doelpuntenverschil op het scorebord staan. Opvallend was het verschil in spelstijl tussen de twee ploegen bij de opbouw van de aanval: Don Bosco vrij statisch en Eupense spelers voortdurend in beweging; daar valt nog iets van te leren. Sterk verdedigend werk van Gustave, en een shotgrage Yassine die het iets lagere rendement van Tim, zwaar in de tang van het nummer 4 van Eupen, compenseerde, hielden onze ploeg in de wedstrijd. Ook Cameron werd zeer sterk op de huid gezeten op zijn pivot-positie maar slaagde er in de laatste 10 minuten toch nog in 4-maal te scoren. Een mooi hoekschot van Wouter en een spectaculaire goal van Thomas rondden de prestatie van de ganse ploeg af op 34 – 26.

Vandaag wacht een aartsmoeilijke verplaatsing naar de afgescheiden leider Grace-Hollogne. Zorgen onze jongens voor de verrassing?

Speelden voor Don Bosco Gent:
Joris Vandeveire(d), Tim Van Cauwenberghe(3), Wouter Dhaenens(7), Michiel Matthys, Mokhtar Gharbi(2), Cameron Brichart(4), Gustave Lorré(4), Thomas Lesage(6), Tow-Abalo Lela, Yassine Gharbi(7), Dennis Huysentruyt(1), Kasper Verbelen(d).

Coaching:
Koen Blondeel, Peter Beeckman

Tafelofficials
Petra Van Enis, Eddy De Biscop

Previous Article
Next Article

Komende evenementen

  • JM12 - Training 6 juni 2023 om 17:30 – 19:00 Hekers
  • J16 - Training 9 juni 2023 om 17:30 – 19:00 Don Bosco 1 - Grotesteenweg-Noord 113, 9052 Zwijnaarde, Belgium
  • JM10 - Training 10 juni 2023 om 10:30 – 12:00 DBZ