Lastige uitmatch met overdreven cijfers

HC Atomix – HC Don Bosco Gent: 39 – 28

OP zondagnamiddag 17u een handbalmatch gaan spelen op verplaatsing is geen cadeau. Atomix ontving onze jongens in de Keerbergse sporthal die volop in verbouwing is. Veel stof overal en dus een gladde vloer. Onze jongens waren attent mee in de startfase van de wedstrijd en op zesde minuut was het nog 5 -5 vooral door drie pivot-goalen van onze boomlange Cameron. Dan begon Atomix langzaam uit te lopen. De ervaren Atomix spelers Naveld en Schroven vonden het doel veel beter dan onze backs en wanneer Erik Smeijers er begon in te slagen onze verdediging en ook de scheidsrechters in zijn geliefkoosde uitlokken van fouten te laten lopen , gooide hij er zelf alle strafworpen feilloos in. Onze jongens bleven moedig aanvallen maar waren duidelijk minder efficiënt in de afwerking. Gust, Tim en Yassine waren het meest succesvol. De Atomixdoelman ging iets te driftig in op de aanlopende Mokhtar en werd met een rode kaart bedacht. De tweede doelman was echter geen verzwakking zodat het even moeilijk bleef een gaatje te vinden in de defensie van Atomix. Het werd rusten met 21-17.

Ook in de tweede helft bleef Don Bosco aangewezen op achtervolgen. Gust kwam wat beter in de wedstrijd, maar Atomix bleef aan een hoog tempo scoren, en aan hoog rendement. Na twintig minuten in de tweede helft was de match dan ook gespeeld: 31-24. De match dobberde verder en eindigde op een wat overdreven score van 39-28.

Naast ontelbare shots naast en over het doel ontbrak nu ook structuur in de opbouw wat resulteerde in chaotische situaties op het terrein. Dit in fel contrast met de puike organisatie bij Atomix.

Volgende weken moeten we 2maal naar St. Truiden. Eenmaal voor de competitie en éénmaal voor de beker. Dit worden bepalende weken voor onze seniorenploeg.

Speelden voor Don Bosco:

Joris Van De Veire (d), Tim Van Cauwenberghe(7), Wouter Dhaenens(4), Michiel Matthys(2), Mokhtar Gharbi(1), Cameron Brichart(4), Gustave Lorré(5), Tow-Abalo Lela, Yassine Gharbi(4), Dennis Huysentruyt(1), Kasper Verbelen(d).

Coaching:

Koen Blondeel

Tafelofficial:

Stefaan Danhieux

Previous Article
Next Article

Komende evenementen

  • JM12 - Training 6 juni 2023 om 17:30 – 19:00 Hekers
  • J16 - Training 9 juni 2023 om 17:30 – 19:00 Don Bosco 1 - Grotesteenweg-Noord 113, 9052 Zwijnaarde, Belgium
  • JM10 - Training 10 juni 2023 om 10:30 – 12:00 DBZ