Moedig gestreden, maar nipt verloren

HC Don Bosco Gent – VOO RHC Grace-Hologne : 27 – 31

De confrontatie met de ongeslagen leider in tweede nationale, Grace-Hologne, kondigde zich als zeer moeilijk aan, en is het ook geworden. Onze herenploeg versterkt met Mokhtar en Michiel, liet zich nochtans duidelijk niet imponeren door de verzameling aan ervaring en body bij de tegenstander en trok vrolijk ten aanval zodat na 10 minuten er al een 7-2 op het scorebord stond. Enkele bommen van Gustave en Thomas waren hier niet vreemd aan. Grace –Hologne moest even van de schrik bekomen en knabbelde dan stilletjes zijn achterstand weg, vooral onder impuls van hun nummer 4. Na 20 minuten stond het dan ook weer gelijk 11-11. Dat Grace-Hologne hierbij het viriel spel niet schuwde werd wel door de scheidsrechters opgemerkt (negen 2minutenstraffen en 1 rode kaart) maar had wel zijn negatief effect op onze jonge garde die hierdoor wat geïntimideerd geraakte.Tim en Mokhtar zorgden toch nog voor een ruststand van 17-16.

Na de rust bleef de stand min of meer in evenwicht maar toen Romain Dolce zijn duivels ontbond werd een 4puntenkloof geslagen die Don Bosco nooit meer dicht kreeg. Vooral Tim maakte nog een paar mooie doelpunten maar de vele onzuiverheden in het spel van Don Bosco en het gebrekkig vormpeil van een paar spelers stonden een echte terugkeer in de weg. Het werd dan ook 27-31.
Moet gezegd dat het harde spel maar vooral de dodelijke efficiëntie van de tegenstander deze match in hun voordeel deed kantelen. Wat meer maturiteit en koelbloedigheid bij bijna gemaakte, maar gemiste, doelpunten kan onze ploeg, met allemaal spelers uit eigen jeugdwerking!, naar een hoger peil tillen.

Zaterdag 10 oktober weer afspraak om 20u30 in de Hel van de Hekers voor de match tegen het ambitieuze Elita Lebbeke. Dit moeten we winnen!

Speelden voor Don Bosco:
Joris Vandeveire(d), Tim Van Cauwenberghe(7), Wouter Dhaenens(2), Michiel Matthys(2), Mokhtar Gharbi(2), Cameron Brichart(2), Thomas Lesage(4), Gustave Lorré(4), Karel Heyndrickx, Tow-Abalo Lela(2), Yassine Gharbi(2), Dennis Huysentruyt, Kasper Verbelen(d).

Coaching:
Koen Blondeel, Peter Beeckman

Tafelofficial:
Jacqueline Huysentruyt

Previous Article
Next Article

Komende evenementen

  • JM12 - Training 6 juni 2023 om 17:30 – 19:00 Hekers
  • J16 - Training 9 juni 2023 om 17:30 – 19:00 Don Bosco 1 - Grotesteenweg-Noord 113, 9052 Zwijnaarde, Belgium
  • JM10 - Training 10 juni 2023 om 10:30 – 12:00 DBZ