Sasja2 (+1) iets te sterk

KV Sasja 2 – HC Don Bosco Gent   27 – 20

Aan de rand van een door marathon- en ten mileslopers overspoeld Antwerpen, gaven onze jongens in Hoboken op zondagnamiddag 15u (wat een uur!) partij aan de tweede ploeg van KV Sasja. Op het wedstrijdblad prijkten niet alleen de vaste spelers van Sasja 2 maar ook een viertal vaste waarden van de eerste-nationale ploeg. Volkomen reglementair zal men opmerken, maar toch betreurenswaardig gezien Don Bosco dergelijke versterkingen niet kan opstellen. Dit vertekent deze barragecompetitie toch een beetje.

Intussen loopt de ziekenboeg van Don Bosco goed vol met een beenblessure voor Tim VC die dan ook onbeschikbaar was voor deze wedstrijd. Zijn normale rijkgevulde korfje doelpunten werd erg gemist.

Don Bosco begon zeer goed aan de wedstrijd met 0-3 na 5 minuten waarna Sasja snel bijbeende en een lichte voorsprong van 2 doelpuntjes nam. Dit verschil bleef tot de rust op het bord mede dankzij goed verdedigend werk van onze jongens en vooral een paar mooie doelpunten van Yassine, niettegenstaande vrij agressief verdedigend werk van Sasja. Intussen was Wannes ook uitgevallen met een knieblessure die hem hopelijk niet te lang van het terrein zal houden. We haalden de appelsientjes met 13 – 11 als ruststand.

Sasja liep snel uit naar 17-12 maar dan plaatsten onze jongens, onder aanvoering van Pieter, een droge 0-5 en stond het warempel weer gelijk: 17-17. Nu kwam het viriel aanvalswerk van Sasja echter weer boven en joegen Groff, Meulders en Thijs een aantal beslissende ballen achter Mathy, die zijn topvorm van de laatste weken nochtans verder etaleerde. Aanvallende fouten stonden niet in het boekje van de anders puik fluitende refs. Onze jongens ondergingen, moegestreden, de wet van de sterkste zodat deze match eindigde op 27-20.

Nu volgt er een matchloos weekendje rust en kunnen we hopelijk een aantal gekwetsten recupereren. Op 9 mei spelen we, om 14 uur in de namiddag, in de Hekers tegen Doornik. Hopelijk komen er, op dit nochtans ongewone uur, toch een massa geel-zwarte supporters onze jongens aanmoedigen. Het belooft weer spannend te worden!

Speelden voor Don Bosco:

Tim Van De Walle (d), Wouter Dhaenens (2), Pieter Danhieux (5), Yassine Gharbi (6), Michiel Matthijs (2), Tow Lela (2), Moktar Gharbi (2), Gustave Lorré (1), Wannes De fauw, Benjamin De Winne, Cameron Brichart, Mathy Van Huylenbrouck (d)

Coaching:

Koen Blondeel, Peter Beeckman & Tim Van Cauwenberghe.

Tafelofficial:

Stefaan Danhieux

Previous Article
Next Article

Komende evenementen

  • J16 - Training 27 maart 2023 om 18:00 – 20:00 Don Bosco 1 - Grotesteenweg-Noord 113, 9052 Zwijnaarde, Belgium
  • D1, D2 - Training 27 maart 2023 om 19:00 – 21:00 Hekers 1 - Ter Linden 29, 9052 Zwijnaarde, Belgium
  • Liga, J18 - Training 27 maart 2023 om 20:00 – 22:00 Don Bosco 1 - Grotesteenweg-Noord 113, 9052 Zwijnaarde, Belgium