Verdiende overwinning van onze herenploeg tegen Union Beyne

HC Don Bosco Gent – Union Beyne: 27 – 24

Om nog enigszins kans te maken op promotie naar eerste klasse, en om de smadelijke nederlaag van vorige week bij Waasmunster snel uit te wissen, werd deze match best gewonnen. Onze jongens waren zich hiervan blijkbaar zeer goed bewust want ze vlogen er onmiddellijk in. Vooral Tim VC verraste de bezoekende doelman met een aantal gevarieerde shots op doel. Waar Beyne de eerste minuten nog gelijke tred kon houden lazen we na 25 minuten toch 10-6 op het scorebord, mede door het geconcentreerde verdedigingswerk van Don Bosco met als sluitstuk Mathy die met een aantal sublieme reddingen de bezoekers tot wanhoop dreef.

Het luidruchtige publiek, waaronder veel jonge Beynse freules, genoot van het gevarieerde spektakel. De vloeiende combinaties van vroeger zagen we weer verschijnen en mits nog wat meer precisie bij de afwerking zou het verschil zeker groter geweest zijn. Michiel maakte enkele fraaie goaltjes maar toch sloop Beyne, vooral via Fortemps en Happart, dichterbij zodat de rust inging met 14-12 als voorsprong.

Na een kort verblijf in de kleedkamers was de concentratie toch wat zoek bij Don Bosco en voorbij het kwartuur in de tweede helft stond het weer gelijk: 18-18. Toen vond Pieter het welletjes en zette hij zijn ploeg weer op het goede spoor met een paar welgemikte shots. De verdediging bleef goed sluiten en Mathy haalde de onmogelijkste ballen uit zijn doelvlak. Een paar goaltjes van Moktar en Wannes deden de rest: Beyne gaf zich gewonnen. Het werd uiteindelijk 27 – 24 wat weer hoop geeft voor de rest van de barrages, mede door het puntenverlies van Waasmunster. Tijdens het paasreces recupereren we enkele gekwetsten zodat we vanaf 11 april voltallig de laatste barragewedstrijden kunnen aanvatten met als doel… de promotie.

Speelden voor Don Bosco:

Tim Van De Walle(d), Tim Van Cauwenberghe(9), Wouter Dhaenens(2), Pieter Danhieux(8), Michiel Matthys(3), Abalo Lela Tow, Moktar Gharbi(4), Gustave Lorré, Wannes De Fauw(1), Benjamin De Winne, Mathy Van Huylenbrouck, Kurt Ranft, Dennis Huysentruyt.

Coaching:

Koen Blondeel, Piet De Rycke

Tafelofficial:

Marniek De Fauw

Previous Article
Next Article

Komende evenementen

  • J16 - Training 27 maart 2023 om 18:00 – 20:00 Don Bosco 1 - Grotesteenweg-Noord 113, 9052 Zwijnaarde, Belgium
  • D1, D2 - Training 27 maart 2023 om 19:00 – 21:00 Hekers 1 - Ter Linden 29, 9052 Zwijnaarde, Belgium
  • Liga, J18 - Training 27 maart 2023 om 20:00 – 22:00 Don Bosco 1 - Grotesteenweg-Noord 113, 9052 Zwijnaarde, Belgium