Inschrijvingsformulier BBQ en pasta Artevelde Cup

Sint -Truiden – HC DB Gent: 27- 27

Spannend tot het einde!

Op zondagnamiddag om 17u een handbalmatch spelen in het verre Limburg is geen cadeau. Toch vertrokken onze senioren  (!?!) met goede moed naar de fruitstreek om er hun eerste competitiematch te betwisten. De bekeroverwinning van vorige week was een opsteker  zodat het vertrouwen er was om minstens een puntje mee te brengen naar Gent. Een verschroeiende start met 3 goals in de eerste minuut zetten terstond de toon voor de hele match. Felle maar steeds sportief blijvende duels zorgden ervoor dat na 10 minuten de stand op 4-4 stond. Vooral Tim VC en Gustave zorgden ervoor dat Sint-Truiden, met een uitstekende Degelin in de rangen,  niet te ver uitliep . De rust werd bereikt met een 12- 10 stand.

Sint-Truiden schoot het best uit de startblokken en liep uit tot 15-11 , tevens het grootste verschil dat te noteren viel. Onze jongens knabbelden gestaag aan de achterstand en hielden die speelbaar op 2 doelpunten, vooral via een  beter in de wedstrijd komende Pieter met Gustave en Tim VC als mede-afwerkers. Er ontstond eventjes paniek in de Gentse rangen toen Pieter met een verzwikte enkel naar de kant moest, maar Mokhtar was een waardig vervanger. Op 5 minuten van ’t einde stond het 26-22. De pijn verbijtend kwam onze spelverdeler weer het veld op en joeg zijn troepen, mede door een pressing over het hele veld, naar voor met 4 doelpunten in 5 minuten. Yassine en Wannes zorgden voor de andere goaltjes die onze jongens een hardbevochten gelijkspel opleverden. Het werd oorverdovend stil op de Limburgse bank en onze jongens vierden dit resultaat als een overwinning. Dat er ook vechtlust in onze ploeg zit is nog maar eens bewezen, en als het shotpercentage (nu 46%) nog wat hoger komt wachten ons nog mooie overwinningen.

Volgende match, zaterdag 20 september, en in onze eigen Hel van de Hekers tegen Eynatten –Raeren wordt een zware dobber, maar met de steun van een enthousiast  thuispubliek in geel en zwart moet dat lukken. De match wordt voorafgegaan door de matchen van de Liga-ploeg en onze DoBo-dames en door de voorstelling van alle jeugdploegen. Allen daarheen!