Inschrijvingsformulieren welpentornooi en tornooi Artevelde Cup

Wedstrijdverslag Heren 1 – Sint Truiden

Onze heren namen het gisteren op tegen Sint Truiden.

Onder het oog van de camera’s van AVS namen zij de beste start, 3-1 na 4 minuten met doelpunten van Gust, Lela-Tow en Tim VC . Het spel  ging snel heen en weer met goals aan beide kanten, en oa Mokthar en Gust zorgden er voor dat er na 12 minuten een 9-7 op het bord stond. 16 keer raak in 12 minuten, spektakel was verzekerd dus.

Onze heren drukten het gaspedaal wat dieper in nu, Joris stond uitstekend te keepen, en 10 minuten later stond er een 15-10 voorsprong op het bord. Voorsprong welke niet meer uit handen gegeven werd in de eerste helft, en zo gingen we rusten met 15-10.

Op de buzzer van het einde van de eerste helft stopte Tim nog een laatste poging van de bezoekers met de voet, hetgeen hem een (overdreven?) rode kaart opleverde voor zwaar spelbederf.

Wie echt dat we nu echt gelanceerd waren kwam bedrogen uit, want in het begin van de tweede helft liep het allemaal stroef, en in de eerste 12 minuten kwamen we slechts 1maal tot scoren! Gelijke stand dus 19-19, en alles was opnieuw te herbeginnen.

Hierbij dient ook gezegd dat het bijwijlen amateuristische optreden van het scheidsrechterduo ons wel wat van ons stuk bracht, waardoor de focus minder op ons spel lag.

Ondanks een paar mooie treffers van Cameron werd er toch niet vlot gescoord, en verdedigend liep het helemaal niet. We kregen geen grip op een vlot scorende Carpentier (9) en Ceyssens (7) zodat na 20′ er een ontnuchterende 22-26 op het bord stonden.

Maar de ‘hel van Hekers’ zou de hel niet zijn, en de vele toeschouwers zagen hoe we terugvochten, met knappe acties van Yassine en Thomas L.  oa tot 27-27 met nog zes minuten te spelen.

Spanning troef, en aan het raam van de VIP, waar onze eerste VIP avond van het seizoen aan de gang was, verschenen nu toch enkele achterblijvers om naar de ontknoping te kijken.

In een dolle drie minuten liep Don Bosco uit tot 30-27, wedstrijd gespeeld dacht iedereen, maar dat was buiten Sint Truiden gerekend. Twee gemiste kansen verder stond het plots 30-30 op het scorebord met nog 8sec te spelen. Geklungel bij de inworp, nog 3 sec en plots als een duivel uit een doosje, een schicht op snelheid kwam Thomas B. er aan gelopen en hij knalde een fractie van een seconde voor affluiten de bevrijdende 31-30 in de touwen.

Opdracht  volbracht, eerste overwinning is binnen, maar slecht voor het hart zo een einde… proficiat heren!

Speelden voor DBG: Thomas B. (2), Mokthar G. (4), Yassine G” (4), Dennis H., Levi en Liam L (1), Gustave L. (5), Arno P. (2), Tim VC (3), Thomas L. (5), Michiel M. (1), Cameron B. (3), Lela-Tow A. (1)

Coach: Koen B met assistentie van Pecho, Kasper, Stefanie

Tafel: Petra (Merci)