Inschrijvingsformulieren welpentornooi en tornooi Artevelde Cup

Wedstrijdverslag DBG-Visé

Lot nog steeds in eigen handen (ondanks verlies)

De heren van Don Bosco kregen op de voorlaatste speeldag van de reguliere competitie in 2de Nationale een lastige verplaatsing voorgeschoteld naar Visé. De opdracht was éénvoudig: minstens een punt meebrengen naar Gent, zodat alles nog mogelijk was op de laatste speeldag volgende week (thuis tegen Brussels). Bij een 3 op 4 in de laatste twee wedstrijden zou DBG sowieso kampioen zijn.

Het geloof was er, ondanks de cijfers die sterk in het nadeel van de Gentenaars spraken. Slechts één overwinning in de laatste tien jaar van DBG bij de Luikenaars. Het wedstrijdbegin was in evenwicht (2-2 na 5min), maar nadien trokken de jonge spelers van Visé 2 het laken naar zich toe en stond het 10-3 na 18 minuten in de eerste helft. Don Bosco zou nooit echt in de wedstrijd komen maar krabbelde toch wat terug en ging rusten met een 13-8 achterstand.

Na de rust hetzelfde spelbeeld. In het begin hielden beide ploegen elkaar in evenwicht (35’ 14-9) maar nadien maakte Visé 4 doelpunten op rij en de wedstrijd was al gespeeld na 40 minuten. (18-9). Don Bosco probeerde nog een slotoffensief en via 21-14 (48’) en 25-18 (56’) werd het uiteindelijk 26-22. Een collectieve off-day die bij winst van Grace-Hollogne thuis tegen Sint-Truiden (waar iedereen vanuit ging) ervoor zorgde dat het héél moeilijk zou worden om nog in de top 2 te geraken.

Hangende kopjes in de cafetaria achteraf totdat good-old Patrick Buzaud (doelman bij Sint-truiden dit seizoen) de cafetaria kwam binnen wandelen. Hij kwam ons melden dat ze (Sint-Truiden) zonet Grace-Hollogne hadden verslagen met 28-35. Door dit verlies van de Luikenaars heeft Don Bosco volgende week genoeg aan één punt om zeker te zijn van de Play-Offs. Indien de Gentenaars ook nog eens meer punten zouden halen dan Eynatten (zij spelen op Sint-Truiden), dan zijn ze zelfs kampioen.

De laatste wedstrijd van de reguliere competitie wordt volgende week zaterdag 31/01 om 18h in de Hekers gespeeld. Tegenstander is Brussels. Nadien spelen de dames tegen Eynatten (20h).

Iedereen meer dan welkom om zowel de heren als dames van Don Bosco naar de overwinning te schreeuwen.