Inschrijvingsformulieren welpentornooi en tornooi Artevelde Cup

Onze jongens verliezen moeilijke uitwedstrijd

Eynatten-Raeren – Don Bosco Gent 31 -25

Zonder Arno, nog steeds in de lappenmand met een hardnekkige voetblessure, vertrokken onze jongens voor de verre verplaatsing naar de Duitse grens. Onder de massale steun van onze enige supporter-chauffeur Bassie, startte Don Bosco het snelst en na 3 minuten stond het 1-4, via Tim VC en Pieter. Het duurde zelfs tot de 20e minuut vooraleer de thuisploeg het evenwicht voor de eerste maal kon herstellen naar 11-11. Een paar bommen van Yassine en een paar pivotgoaltjes van Tow waren hier niet vreemd aan. In de laatste minuut kreeg Don Bosco, vooral door concentratieverlies, nog 2 domme tegendoelpunten om de oren zodat de rust werd ingegaan met 15-13 op het scorebord. Op dat ogenblik had de moeilijk af te stoppen uitblinker Patrick Langer er al 7 in het mandje van Mathy gelegd. Dit voorspelde niet veel goeds.

Na de appelsientjes kwam de concentratie niet snel terug bij Don Bosco en liep Eynatten , nu vooral via pivot Van De Berg, snel uit tot 21 – 16. Don Bosco zou deze achterstand nooit meer goed maken. Tim VC, Pieter en Yassine dezen hun best met een paar fraaie doelpunten maar verdedigend konden onze jongens te weinig inbrengen tegen Eynatten toen ook Schroeder verschroeiend begon uit te pakken (5 doelpunten in de tweede helft). Bleek vooral dat het wapen van de conditionele meerwaarde, dat onze jongens in andere wedstrijden soms over de streep hielp, niet meer werkte, en dat onze aanvallers bij een stevige aanpak door de verdediging van de tegenstander, snel ontmoedigd geraken. Vermeldenswaard is ook dat het vrouwelijk scheidsrechtersduo vooral in de tweede helft enkele betwistbare beslissingen nam, zonder dewelke het verschil op het scorebord beduidend kleiner zou zijn geweest. Don Bosco naderde, op 5 minuten van het einde, nog tot 27-24. De man op mandekking tijdens die laatste vijf minuten kon echter niet verhinderen dat het toch, lichtjes overdreven, 31 -25 werd.

Volgende week zaterdag (20u30) weer een harde dobber, thuis tegen Merksem: de leider in de barrages. Een stunt zou de ploeg weer kunnen lanceren! Vocale steun van veel supporters in geel/zwart is natuurlijk onontbeerlijk! Allen daarheen!