Inschrijvingsformulieren welpentornooi en tornooi Artevelde Cup

Onze J16ers plaatsen zich voor de VHV A-reeks!

Op zaterdag 8 september 2018 was het D-Day voor onze J16, en bij uitbreiding voor alle J16-clubs in Vlaanderen. Op die dag werd immers beslist wie het seizoen 2018/19 in de VHV-A-reeks, dus de 9 beste ploegen van Vlaanderen, en in de B-reeks zal spelen. Elf ploegen die vochten voor de vijf resterende plaatsjes.

Onze jongens werden in een poule gedeeld met Schoten 1, Bocholt, Roeselare en Brasschaat. Door het laattijdig forfait van enkele ploegen zag het wedstrijdschema er een beetje raar uit, en moest DBG 3 van de eerste 4 wedstrijden spelen. Dat beloofde voor een bende ochtendmensen als onze J16…

Beginnen deden ze om 9u30 tegen Schoten 1. Waren ze niet goed wakker? Hadden ze stress voor het belang van deze dag? Lag het aan de bal? Feit was dat onze jongens op een wedstrijd van 25 minuten niet minder dan 15 keer balverlies werd geleden. Op deze manier lukt het uiteraard niet om een wedstrijd te winnen. Na een slechte wedstrijd werd het alsnog 17-17. Hierna moesten onze jongens tegen het op papier veel sterkere Bocholt, dus er was nood aan een korte bezinning…

Na een donderpreek van de coach rechtten onze jongens hun rug en waren ze klaar voor het treffen met de grote favoriet voor poulewinst, Achilles Bocholt. Vanaf minuut 1 werd duidelijk dat Bocholt eigenlijk een klasse sterker was dan onze jongens en na goed 10 minuten stond het 12-3 in hun voordeel. Echter, wat er hierna gebeurde, tartte alle verbeelding. Onze jongens zochten al hun vechtlust bijeen en als één brok graniet knaagden ze beetje bij beetje aan hun achterstand. De verdediging stond er als een huis en in aanval werd er goed samengespeeld en afgewerkt. Op 5 seconden van het eind konden we de bal veroveren, liep Mathijs de ziel uit zijn lijf in tegenaanval en scoorde de 16-16 met een ‘buzzer beater’. Euforie alom! Dit was één van de mooiste collectieve prestaties die de J16 de afgelopen jaren getoond had. De slechte match van hiervoor was volledig weggewist.

Met één match rust mochten onze jongens het nu opnemen tegen Roeselare. Onze tegenstander bood even goed weerwerk, maar waren duidelijk geen partij voor onze jongens. Na een rustige, faire wedstrijd, waarin alle spelers speelminuten kregen, werd het 15-6. Na twee wedstrijden met héél veel tegengoals was een wedstrijd amper 6 tegengoals op 25 minuten een opsteker. Het moet gezegd dat Michel voor de tweede wedstrijd op rij een prima partij keepte. Na deze wedstrijd kregen we 3 wedstrijden welverdiende rust waarin wat gegeten en gerust werd.

Hierna volgde de laatste wedstrijd van onze jongens, namelijk tegen Brasschaat. Indien deze wedstrijd (ruim) werd gewonnen, waren onze jongens mathematisch zeker van de tweede plaats en de kruisfinale tegen de derde van de andere poule in een rechtstreeks duel om een ticket in de A-reeks. Het publiek was talrijk en luidruchtig aanwezig (merci supporters!), maar onze jongens waren duidelijk wat onder de indruk. Niet minder dan 8 open doelkansen werden verkwanseld, waardoor de wedstrijd redelijk lang gelijk op bleef gaan. Aangezien de verdediging er weer stond als een huis, werden de gemiste kansen niet duur betaald. Halfweg de wedstrijd vonden onder andere Tom en Lucas de weg naar doel, en liepen we langzaam uit. Met een mooi doelpunt van David werd de eindscore vastgelegd. Onze jongens wonnen met een vijftal doelpunten.

Opnieuw lang rust, en mentale voorbereiding op de belangrijke wedstrijd tegen Uilenspiegel (dat derde werd in de andere poule). De winnaar van deze wedstrijd ging rechtstreeks naar de A-reeks, dus iedereen was zich bewust van het belang van deze wedstrijd. Resultaat: een nerveuze wedstrijd waarin een beter Uilenspiegel uiteindelijk aan het langste eind trok. Dus was er nog één laatste kans. De eerste wedstrijd van het toernooi werd ook de laatste wedstrijd. Onze jongens moesten het opnemen in een wedstrijd tegen Schoten 1 voor het àllerlaatste ticket voor de A-reeks.

In deze wedstrijd lieten onze jongens zien dat zij, en niemand anders het verdienen om in de A-reeks te spelen. Er werd volwassen gespeeld in aanval en tot de laatste snik gevochten in verdediging. Eindresultaat: 5-3. A-reeks, here we come!

Speelden voor DBG: Baudouin, Arhtur B, Jelle, David, Emiel, Warre, Mathijs, Lucas, Eli, Michel, Tom, Cédric, Arthur VH, Matisse en Mathis.