Hoe hard we samen ook veranderen, wij Belgen weten wat goed is. Bij Aoste weten we dat ook. Sinds 1979 werken wij met heel veel passie om jullie het beste te serveren. Of je nu kiest voor vlees, vegetarisch of veganistisch, … genieten zal je! Handbalteam Don Bosco Gent is dankbaar om Aosta als partner aan boord te hebben!

Inschrijvingsformulieren welpentornooi en tornooi Artevelde Cup

Liga haalt belangrijke overwinning in ‘t Noorden

Onze heren Liga2 ploeg had zaterdagavond een uitwedstrijd op de kalender staan in en tegen HC ‘t Noorden. Dit was de laatste wedstrijd van de heenronde.

Geen tijd om te supporteren voor de heren 1 thuis tegen Apolloon Kortrijk (totale of-day en zwaar verlies met 26-35), maar zelf zwaar aan de bak. Wie immers liga 2 of DBG een beetje volgt heeft dit seizoen toch met enige verbazing moeten vaststellen dat onze heren dit seizoen al 9maal aan het kortste eind trokken, en daartegenover slechts 1 overwinning konden plaatsen.

Hoog tijd dus om hier verandering in te brengen willen ze nog een kans maken op het noodzakelijke behoud. Met die ingesteldheid vertrokken ze dus naar de Antwerpse haven, waar een stevige thuisploeg, met oa ex-bene-league speler Dirk Claessens in hun rangen.

Het moet gezegd, DBG startte fel en geconcentreerd bouwde via Sander en Karel een 0-2 voorsprong uit. Geleidelijk aan knokte de thuisploeg zich in de wedstrijd en na 10’ was er opnieuw een gelijke stand 4-4. Ondanks een dubbele tijdsstraf voor de Antwerpenaren konden onze jongens niet profiteren en het was integendeel de thuisploeg die kon uitlopen tot 6-4 in ondertal. Tijd voor coach Tow om in te grijpen en via een time-out voor de nodige instructies en rust te zorgen.

Opdracht duidelijk geslaagd, want onze jongens stonden snediger te verdedigen, waren sneller en beweeglijker in aanval. Via een drie-op een rij van topschutter Karel kwamen we opnieuw in de wedstrijd (7-7) en Thomas zorgde met een dubbel voor een 9-7 voorsprong. Van dan af ging de wedstrijd gelijk op en neer, en gaven beide teams elkaar weinig ruimte weg, zodat aan de rust de match nog alle richtingen uit kon (13-14).

Na de pauze kwam DBG duidelijker frisser op het terrein en via Karel, penalty nemer van dienst Andreas Zw. en Sander konden we na 5 minuten uitlopen tot 14-18. Vooral de nr 3 van ‘t Noorden (Bellemans Jorn) kon ons, net als in de eerste periode menigmaal pijn doen, terwijl de mandekking op Claessens duidelijk vruchten afwierp. DBG kon de kloof behouden, en de zenuwen en frustratie kroop in de kleren van de tegenstander. Dit resulteerde in een hele reeks 2-min tijdstraffen (6x in 2de periode), en onbegrip bij coach en supporters tov de scheidsrechters. Gelukkig kon DBG het hoofd in deze hectiek koel houden. Achraf scoorde een paar mooie doelpunten, Andreas bleef koel de 7-meters omzetten, en Karel vlamde erop los als in de eerste helft. Zowel Laurens en Brent bleken een stevig sluitstuk van de verdediging. Als de gemoederen op 8minuten van het eind wat bedaarden, was het kalf verdronken voor de thuisploeg, en kon DBG met een 20-28 voorsprong rustig de wedstrijd uitspelen.

Eindstand en verdiende overwinning voor DBG 25-31. Bedankt aan de meegereisde supporters!

De eerste horde naar verlengd verblijf in Liga 2 is genomen. Hopelijk kunnen we de ingeslagen weg blijven volgen in de komende weken en resulteren onze inspanningen in extra punten!!!

De volgende wedstrijd is nu zondag om 19u30 in en tegen Lokeren. (laattijdig verschoven wedstrijd naar een moeilijk uur, dus #cmondbg)