Inschrijvingsformulieren welpentornooi en tornooi Artevelde Cup

Heren verliezen in Kortrijk

APOLLOON KORTRIJK – DO BOSCO GENT 31-28
Op een ongewoon uur (16u in de namiddag) speelden onze jongens hun uitwedstrijd tegen onze handbalvrienden in Kortrijk. Ze zagen er onder andere de gebroeders Gharbi terug die nu de paarse kleuren van Apolloon verdedigen.
Het werd snel duidelijk dat de Kortrijkzanen – gezien hun mindere seizoensstart- er op gebrand waren deze wedstrijd koste wat kost te winnen. Ze gingen dan ook vlammend van start met een harde aanpak van onze aanvallers, en hun typerende snelle handbalspel. Ook scorend kwamen ze goed uit de voeten zodat het na 15 minuten al 8-4 stond.
Onze verdediging acteerde te slap en in aanval werd er gemorst met de kansen. Enkel Thomas en Sander waren ietwat bij de pinken en konden de schade beperken tot 16-12 aan de rust.
In de tweede helft konden onze jongens hun spelpeil wat opkrikken en Gust schoot een paar fraaie ballen in het Apolloondoel hierbij gevolgd door Tim. Het bleek echter onvoldoende om de grote foutenlast (afwerking en balverlies) te compenseren. Het moet gezegd, beide ploegen speelden nu meer aan elkaar gewaagd doch Kortrijk vertoonde meer grinta en was gewoonweg efficiënter. Don Bosco naderde nog tot op twee punten maar kon nooit echt overtuigen en de indruk wekken dat ze de wedstrijd in hun voordeel konden doen kantelen. De wedstrijd eindigde dan ook op een nipte doch duidelijke nederlaag met 31-28. Nieuwe aanwinst Vladimir was een aandachtig toeschouwer en zal zeker een goede aanvulling zijn voor de reeds smalle en ook nog door blessures geplaagde kern waarover trainer Seyran kan beschikken.
Nu volgt een vrij wedstrijdweekend zodat onze jongens zich ideaal kunnen voorbereiden op de volgende twee (thuis)wedstrijden op 2 en 9 november tegen Doornik en Visé. Winnen wordt de boodschap om weer te kunnen opschuiven in de stand.