Inschrijvingsformulieren welpentornooi en tornooi Artevelde Cup

Heren bekeren tegen HV Uilenspiegel

Onze heren gingen speelden zaterdagavond voor de Beker van België in en tegen Handbalclub Uilenspiegel
De eerste officiële wedstrijd na 6 maanden was er toch eentje met wat vraagtekens op voorhand, want niet alleen is er in het tussenseizoen redelijk aan de spelerskern gesleuteld, er waren ook een aantal spelers geblesseerd (Dennis – Yarne – Bjarni) en een ander deel komt pas terug uit blessure (Thomas – Gustave – Wannes). Kevin Meulmeester, 1 vd nieuwe aanwinsten, mocht dan vanwege corona niet de oversteek maken van zijn werkgever naar de met rood gekleurde zone die Antwerpen momenteel is. Zorgen en vraagtekens dus voor coach peter Beeckman.
Uilenspiegel start de wedstrijd met een voorgift van 5 doelpunten (uitkomende in lagere klasse), dus was het de zaak voor DBG om van bij de start bij de pinken te zijn en het verschil tegen de rust bij te werken.
De thuisploeg starte snedig en oa op linkerhoek slaagde thuisspeler Bert Demot tot driemaal toe Joris te verslaan. In het doel bij de Antwerpenaren troffen we Kasper Verbelen aan, die zoals we ons nog goed herinneren, een sterke speler is en voor zijn ploeg de nodige punten kan pakken. Bij DBG waren het vooral de moeilijk grijpbare Cameron, en de goed afwerkende Gerard op 7m die in de aanvangsfase de netten deden trillen. Na 10′ gelijkopgaande spel begonnen de geel-zwarten geleidelijk aan aan de voorsprong vd uilen te knabbelen, en in minuut 24 kwamen ze een eerste keer op voorsprong 13-14 na een knal van kapitein Tim. Uilenspiegel bleef echter stevig weerwerk bieden slaagde erin de rust in te gaan met een 17-16 voorsprong.
Na de pauze was het weer de thuisploeg die het felst van start ging, en vooral de door het centrum van de verdediging werd er vlot gescoord. DBG daarentegen faalde in het afwerken, en kon de overtal situaties door straftijden van Uilenspiegel niet omzetten in doelpunten. Resultaat 25-20 na 13 minuten spelen, en terug naar af. Ook in het laatste kwartier konden de bezoekers geen vuist meer maken, en ondanks een paar knapper reddingen van Jonathan, werd de kloof niet meer gedicht. De roodhemden wonnen verdiend de wedstrijd met 30-27, en vertoonden over de ganse wedstrijd meer grinta, toonden meer snelle aanvalscombinaties en waren secuurder in de afwerking.
Volgende week een tandje bij in de wedstrijd tegen Sasja.