Hoe hard we samen ook veranderen, wij Belgen weten wat goed is. Bij Aoste weten we dat ook. Sinds 1979 werken wij met heel veel passie om jullie het beste te serveren. Of je nu kiest voor vlees, vegetarisch of veganistisch, … genieten zal je! Handbalteam Don Bosco Gent is dankbaar om Aosta als partner aan boord te hebben!

Inschrijvingsformulieren welpentornooi en tornooi Artevelde Cup

Heren 1 verliezen tegen leider Doornik

Heren 1 sluiten reguliere competitie af met een nederlaag in en tegen leider Estudiantes Tournai

Voor hun laatste wedstrijd van de competitie gingen onze heren 1 op verplaatsing naar Doornik. Geen makkelijke match, want tegen de leider in de competitie, maar wel een belangrijke want rekenkundig zat er nog een kleine kans in om alsnog de play offs te behalen. Iedereen begon dan ook geconcentreerd aan de wedstrijd in een meer dan goed gevulde zaal, waar de supporters van Gent, ondanks een sterk numeriek ondertal, zich niet onbetuigd lieten en naar hartelust hun ploeg aanmoedigden.

Beide ploegen waren elkaar waard in de beginfase, zowel aanvallend als verdedigend. Thomas L. scoorde een aantal keer, Sander V. zette 3 penalties om, en in verdediging deed Sander S. zijn ding, met Kasper als betrouwbaar sluitstuk. Halfweg de eerste helft stond de stand dan ook op een billijke 8-8. Dan zette Gust zich een paar keer aan het kanon, en ook onze jeudigen (Lode, Wannes, Thomas L) acteerden goed wat ons zowaar op voorsprong bracht tegen de fiere leider (11-12/12-13). Naar het einde toe van de eerste helft nam Doornik toch nog wat afstand. Ruststand 18-16.

Een mooie en spannende eerste helft deed ons hopen op een evenwaardig 2de deel. En het moet gezegd bij aanvang van de 2de periode was het spelbeeld gelijk. Vooral Thomas L. kwam goed uit de startblokken en scoorde er 3 na elkaar. Maar dan slopen er slordigheden in het spel, werden kansen gemist (oa penalties) en was de eenheid op het veld even zoek. Toch kon Doornik hiervan niet echt profiteren, en bleef de voorsprong voor de thuisploeg beperkt tot 2 doelpunten max. Gelukkig stond Kasper wel sterk te keepen.

Over het einde van de partij kunnen we kort zijn: tactisch werd er in aanval gekozen voor een 7 mans veldbezetting (dubbele pivo). Echter domme balverliezen, overhaast shot gaven de tegenstander de mogelijkheid hiervan optimaal te profiteren en zonder al te veel moeite zo een voorsprong van 4 goalen op te bouwen. De kopjes hingen naar beneden en de nederlaag was een feit. Eindstand 34-29.

Verdiende nederlaag (proficiat Doornik met de eerste plaats), maar toch ook – zoals een aantal keer eerder dit seizoen – het gevoel dat er meer had ingezeten. Nu eventjes rust en dan volle bak er tegenaan voor de playdowns! Uit hetgeen we tot nu toe gezien hebben kunnen we leren dat we onze plaats in eerste nationale zeker waard zijn. Mits maximale trainings- en wedstrijdinzet moet behoud zeker kunnen, een must zijn zelf!

Daarom ook een oproep aan al onze supporters: wees op post voor onze thuiswedstrijden: