Inschrijvingsformulieren welpentornooi en tornooi Artevelde Cup

Hardbevochten maar verdiende zege

HC Don Bosco Gent – HC Atomix 35 – 33

Voor de eerste match na de winterstop kregen onze Heren 1 direct een stevige brok te verwerken. Atomix is een hecht blok en een mix van ervaring en jong talent. Het eerste doelpunt was voor Atomix, maar onze jongens reageerden met snel en beweeglijk handbal zodat er onmiddellijk een voorsprong van een paar doelpunten op het scorebord kwam. Snelle tegenaanvallen zorgden aan beide kanten voor vele goaltjes zodat aan de tafel hard diende gewerkt te worden om alles bij te houden. Onze verdediging stond stevig maar de professionele fouten van de pivot van Atomix, niet steeds opgemerkt door het scheidsrechtersduo, zorgden regelmatig voor uitgelokte fouten die overmatig bestraft werden met vele penalty’s als gevolg. Gelukkig bleven onze aanvallers regelmatig balletjes in het mandje leggen en kon de rust bereikt worden met een hoopvolle 18-14. Vooral Wouter maakte weer een paar merkwaardige goaltjes vanop zijn linkerhoek.

Don Bosco kwam even gretig als ervoor uit de kleedkamers en onze jongens stoomden door naar 22-16. Het scheidsrechtersduo bleef echter 2 minutenstraffen uitreiken (9 stuks voor Don Bosco tegen maar vier voor Atomix) zodat de jongens uit Haacht stelselmatig in overtal waren en wat makkelijker aan hun achterstand konden knabbelen. Tim, Michiel en Wouter bleven scoren zodat na 20 minuten nog steeds een 5-punten kloof op het bord prijkte. Dit getuigt van een goede vechtersmentaliteit van de ganse ploeg waarbij ook onze doelmannen Joris en Kasper zeer verdienstelijk werk leverden. Dennis maakte nog een paar goaltjes op een diefje en Gustave was, samen met Cameron, eens te meer de rots in de branding in verdediging. Een minuut vóór tijd was de match gespeeld (34 – 30). Man-op-man pressing van Atomix leverde enkel nog een kleiner verschil op.

Dit resultaat doet onze ploeg mooi opschuiven in de rangschikking en als volgende week tegen Sint-Truiden met dezelfde spirit wordt gestreden komen we op een mooie plaats terecht in voorbereiding van de nacompetitie!

Volgende week zaterdag 30 januari afspraak om 18 in de Hekers, met ervoor een match van Heren 2 en erna komt onze, nog steeds ongeslagen, damesploeg in actie tegen … Atomix. Het wordt een heerlijk handbaldagje waarbij niemand afwezig mag blijven!!