Hoe hard we samen ook veranderen, wij Belgen weten wat goed is. Bij Aoste weten we dat ook. Sinds 1979 werken wij met heel veel passie om jullie het beste te serveren. Of je nu kiest voor vlees, vegetarisch of veganistisch, … genieten zal je! Handbalteam Don Bosco Gent is dankbaar om Aosta als partner aan boord te hebben!

Inschrijvingsformulieren welpentornooi en tornooi Artevelde Cup

handbalweekend…

• De heren 1 trokken voor hun laatste uitwedstrijd naar het verre Eupen.

Beide ploegen waren al zeker van het behoud in 2de nationale, er hing dus niets meer van af. Maar wie dacht dat dit een lome wedstrijd zou worden, kwam bedrogen uit. De talrijke supporters (waaronder eentje uit Gent) zagen snel en snedig handbal. De hele wedstrijd bleef de score min of meer in evenwicht, het verschil was nooit meer dan een paar punten. Onze jongens combineerden goed, en de thuisploeg vond geen antwoord op de puike werk van pivot Cameron.

In de tweede helft dachten we dat de vermoeidheid zou beginnen spelen. 1 wisselspeler is echt wel weinig voor een hele wedstrijd op tempo. Maar de jongens luisterden goed naar gelegenheidscoaches Bart en Pecho en lieten de bal het werk doen. Op 6 minuten van het einde kantelde de wedstrijd na een 2-minutentijdstraf voor topscoorder Cnyrim. De goalie van Eupen was niet akkoord met deze beslissing van de scheidsrechter en kreeg er nog een 2 minuten tijdstraf bovenop. Onze jongens maakten goed gebruik van hun overtal en sloegen een kleine kloof. De thuisploeg raakte daarna volledig de pedalen kwijt en zo stond een (overdreven) score van 28-34 op het bord. Nog even vermelden dat jonkie Yarne 4 punten scoorde bij zijn debuut in 2de nationale!

Speelden voor Don Bosco: Joris Vandeveire (d), Tim Van Cauwenberghe (4), Gustave Lorré (6), Yassine Gharbi, Thomas Lesage (7), Mokhtar Gharbi (5), Cameron Brichart (8), Yarne Braeckman (4)

• Onze ligaploeg moest thuis Waasmunster partij geven. Waasmunster kon zich tot kampioen in de reeks kronen mits een gelijkspel of een overwinning.

De talrijke supporters, ook van de bezoekers, zagen hoe HKW van bij het eerste fluitsignaal de match in handen nam. Na 3 minuten namen ze een eerste afstand, een voorsprong die ze tot de rust wisten te behouden (10-15). Niettemin speelde DBG aardig mee en vooral Thomas Braeckman kon vlot scorend beletten dat de kloof te groot werd.

In de tweede periode zagen we een gelijkend beeld. HKW liep verder uit tot een voorsprong van 6 doeplunten, DBG slaagde erin terug te komen met enkele mooie aanvalsgolven en ook een paar puike reddingen van Laurens, maar op het eind was het toch weer HKW die de kloof kon verdiepen tot de 22-28 eindstand. We verloren dus tegen een verdiende kampioen. Proficiat HKW met de titel!

• In de namiddag was er echter ook al heel wat te beleven geweest in de Hekers. In de balsportzaal streden Lokeren, Izegem en Evergem voor een plaats in de finaledag voor J14 ploegjes. Hierbij trokken Izegem en Evergem aan het langste eind, proficiat!. En in de oude zaal in Hekers vond ons derde welpen tornooi plaats van het seizoen, met een tot de nok gevuld speelschema met ploegjes uit Evergem, Eeklo, Temse, Dendermonde en Hulst die elkaar in de U8/10/12 categorieën bekampten. Alles verliep vlot en in een sportieve sfeer, en moegestreden konden de vele jeugdspelertjes na een leuke handbalnamiddag huiswaarts

• En als laatste gaven de J16 de leeftijdsgenoten van Atomix Haacht partij in een wedstrijd kaderend in de VHV b competitie. Hier werd éénmaal gewonnen en 2 keer verloren.
  • Op zondag tenslotte stond er voor de J18 een VHV driehoekstornooi in Uilenspiegel op het programma, met als derde tegenstander HC Izegem, die binnenkort de Vlaamse finale mag spelen. Zoals dikwijls dit seizoen maar net genoeg spelers (7), en geen afzeggingen bij de trainer, zodat er jammer genoeg niet wat extra mankracht kon gevraagd worden bij de J16… In hun eerste wedstrijd van de dag gaven ze Izegem partij. Zat bij sommigen de Parijse trip nog in de kleren, of bij anderen het misschien zondagse vroege uur, in ieder geval was de prestatie ondermaats, en het verlies dan ook logisch.

In de onmiddellijk daaropvolgende partij, kwamen onze jongens veel vinniger voor de dag, er werd vlotter gescoord, en beter gewerkt in verdediging. De Uilenspiegelaren boden lang weerwerk middels beweeglijk en technisch spel, het bleef spannend tot het einde maar DBG kon toch met het kleinste verschil de wedstrijd winnen.

De tweede wedstrijd tegen Izegem, begon catastrofaal, want al na enkele minuten moest Anton De Smet naar de kant, met wat op het eerste zicht een lelijke knieblessure leek  te gaan worden. (gelukkig is er nu goed nieuws, en valt alles nog best mee, mits een paar weekjes rust). Noodgedwongen moesten de J18-ers dus verder in ondertal voor de rest van de wedstrijd. Maar het echte strijdend DBG hart werd toen wakker, en de kloof bedroeg nooit meer dan 2 doelpuntjes. Vooral aanvallend werd er op het scherp van de snee gespeelden werd er vlot gescoord door alle spelers. Uiteindelijk werd er met 1 doelpunt verloren.

En dan moesten de krijgers van DBG nog hun laatste partij afwerken, opnieuw tegen Uilenspiegel dit keer, en al snel werd het duidelijk dat de vermoeidheid nu wel echt begon toe te slaan, dit uitte zich in enkel balverliezen en gemiste kansen, waardoor Uilenspiegel de voorsprong steeds kon behouden door met succes de tegenaanval te lopen. Maar het mag gezegd worden, iedereen bleef strijden tot het einde, en het is dan ook met opgeheven hoofd en een tevreden coach dat ze huiswaarts konden keren.

Volgende week is er de laatste thuiswedstrijd voor de Heren1, gevolgd door onze EINDESEIZOENSBABBEL.