Inschrijvingsformulieren welpentornooi en tornooi Artevelde Cup

Eerste thuismatch heren, eerste zege

DON BOSCO GENT – KREASA HOUTHALEN 35 – 32
Voor hun eerste thuismatch ontving onze heren-seniorenploeg het pas gepromoveerde Kreasa Houthalen. in sporthal Hekers. Het niet echt talrijk opgekomen publiek (waar blijven die supporters?) zag de Limburgers een vliegende start nemen met snel en creatief handbal. Onze jongens vonden hierop geen direkt antwoord en na 5 minuten stond het al 1-4 voor de bezoekers. Vooral Adam Barnyak vond al te gemakkelijk de gaatjes in onze te zenuwachtig acterende verdediging. Tim VC opende sterk met 2 doelpunten, maar viel dan wat terug in de wedstrijd. Gelukkig kon rots in de branding Sander een aantal mooie pivotgoaltjes maken en bleef zo de achterstand binnen de perken. Van 1-4 naar 5-9 halfweg 1ste helft, en dan 9-10 na 20minuten. opnieuw konden de Limburgers uitlopen tot 9-13 maar langzamerhand herstelden onze jongens hierna het evenwicht waarbij ook Gustave gretig zijn duit in het zakje deed. Verder dan een 14 -15 ruststand geraakte Don Bosco niet. Het snelle gevarieerde spel van vooral Bram Schepers zat hier zeker voor iets tussen.
Na de pauze kwam Kreasa wederom sneller en frisser uit de kleedkamers. Na 10 minuten stonden de geel-zwarten terug 4 punten achter (17-21). Maar dan begon de motor aan te slaan en lukte plots veel meer. Een sterke tussensprint en op 10 minuten tijd werd het 26 – 23. Yarne vond vanop zijn hoek eindelijk het gaatje naast de sterk spelende bezoekende goalie, broer Thomas bleef rustig de 7meters omzetten en Gustave bombardeerde enkele keren het doel en Sander wrong zich goed tussen de verdedigers door. Onze jongens vochten voor elke bal, en een beresterke Kasper vormde in de 2de helft een secuur sluitstuk. en ondanks een late terugkeer van Houthalen tot 28 – 28, vooral via Dennis Vlijm, kwam de driepuntenvoorsprong niet meer in het gedrang. Opvallend: aan beide kanten werd er verschillende malen aanvallend met een ‘leeg doel’ gespeeld, wat in een aantal rechtstreekse doelpunten resulteerde. Tot slot legde Cameron er nog een paar mooie in het mandje, en de ingevallen Gerard scoorde ook aan 100% met een 35 -32 als eindresultaat.
Ondanks een beperkte kern werd het toch een mooie overwinning van onze groep die vooral als een echt team acteerde. We noteerden de terugkeer van onze “buitenlander” Joris en wachten met spanning op de terugkeer van Wannes en Karel H. (gekwetst), “Erasmusser” Karel V. en onze Bulgaarse versterking. Een goed aangevulde kern moet zeker nog potten kunnen breken dit seizoen.
Volgende thuismatch: 28 september tegen Eynatten, om 18u30 voorafgegaan door
BISTRO DéBéGé, ONS GEZELLIG STARTETENTJE VAN HET SEIZOEN.